main logo
716

Vaccinarea în România: Munteanu îl acuză pe Țîcu de dezinformare

Preşedintele "Uniunii Salvaţi Basarabiei" (USB), Valeriu Munteanu, l-a acuzat pe liderul Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, de răspândire a dezinformării.

Vaccinarea în România: Munteanu îl acuză pe Țîcu de dezinformare

Potrivit Infotag, Munteanu a numit "false" problemele legate de vaccinarea cetăţenilor moldoveni în România, pentru soluţionarea cărora Ţîcu a adresat un apel către autorităţile ţării vecine, transmite Știri.md

Basarabenii cu cetăţenie română, dar cu domiciliu în Republica Moldova nu pot fi vaccinaţi în centrele de vaccinare din România Munteanu notează că "Ţîcu spune că numai basarabenii cu permis de şedere românesc pot fi vaccinaţi în centrele de vaccinare din România", însă, potrivit liderului USB, el însuşi s-a înscris pentru vaccinare, având un permis de şedere moldovenesc.

"Ţîcu solicită deschiderea mai multor centre de vaccinare la frontiera Republicii Moldova cu România, insistând astfel că centrele de vaccinare din România ar fi inaccesibile pentru basarabeni. Este fals. Există cel puţin 70 de centre de vaccinare în judeţele româneşti de la graniţa cu Republica Moldova (iar numărul acestora creşte în fiecare săptămână): în Botoşani sunt 15, în Iaşi - 17, în Vaslui - 17, în Galaţi - 21", a scris el.

Munteanu susţine, de asemenea, că "nu există probleme cu înregistrarea online pentru vaccinări", iar cerinţa de a deschide un coridor verde pentru cei care doresc să se imunizeze este "o măsură inutilă, deoarece punctele de control sunt goale şi nu există cozi".

După cum a informat anterior Infotag, ambele formaţiuni sunt de orientare unionistă şi se pronunţă pentru unirea Moldovei cu România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării