main logo
480

Va fi creată o comisie pentru elaborarea planului urbanistic al Chișinăului

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) a înregistrat în Parlament un şir de iniţiative menite să lupte cu construcţiile ilegale în Chişinău şi în alte oraşe ale republicii.

Comisie pentru elaborarea planului urbanistic al ChișinăuluiFoto: stiri.md

Astfel, fracţiunea propune crearea unei comisii parlamentare speciale pentru elaborarea unui nou plan urbanistic al capitalei. Este vorba de introducerea moratoriului asupra modificării planului actual până la aprobarea noului document, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, vicepreşedintele Parlamentului, Ion Ceban, a scris joi pe reţelele sociale despre "necesitatea de a interveni în acest proces la nivel legislativ".

"Este necesar să intervenim la nivel legislativ pentru a introduce cel puţin temporar unele norme de reglementare care nu ar permite în continuare ca aceste construcţii să fie pe teritoriile spaţiilor verzi, în curţile blocurilor de locuit, în alte spaţii publice", a scris el.

Vicespeakerul a menţionat că şi Guvernul lucrează pe această dimensiune şi în curând va propune un şir de prevederi şi reglementări.

"Atunci când vom avea toate documentele din toate structurile de stat, va trebui să ajungem la o abordare comună în această privinţă, în vederea contracarării construcţiilor ilegale, dar şi a delapidărilor proprietăţilor municipale şi de stat", a scris Ceban.

El a invitat societatea civilă, mediul de afaceri, pe reprezentanţii fracţiunilor şi pe locuitorii oraşului la dialog, menţionând că "trebuie găsite soluţii viabile la acest subiect" pentru "a pune capăt acestor practici nocive pentru oraş şi locuitori".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării