365
0
Uzurparea puterii în stat: Cavcaliuc, Sîrbu și Cebotari vor fi audiați
365
0

Comisia de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional, întreprinsă de PDM prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale organizează, astăzi, audieri la Parlament. Audierile însă nu vor fi publice.

Fostul șef adjunct al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, precum și deputații democrați Sergiu Sîrbu sau Vladimir Cebotari se numără printre persoanele care au primit solicitări să se prezinte la audieri, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Deputații fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au anunțat, săptămâna trecută, că nu vor participa la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă, liderul democraților Pavel Filip, spunând că acestea sunt „pseudo-audieri”, iar în perioada 8-14 iunie curent democrații au acționat în baza Constituției.

„Câțiva colegi au fost invitați. PDM nu va da explicații despre acțiunile sale oponenților săi politici, care în realitate ei înșiși au uzurpat puterea în Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Președintele Comisiei, Mihai Popșoi, anunță că tot astăzi a fost chemată pentru audiere ex-secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

Astfel, astăzi ar urma să fie audiați:

1. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Cebotari;
2. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Serghei Sîrbu;
3. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Igor Vremea;
4. Vicepreședintele Partidului Democrat, Alexandru Cauia;
5. Ex-secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor de Interne, Simion Carp;
6. Ex-șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc;
7. Șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan;
8. Președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.
8. Ex-secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

Acum două săptămâni a avut loc o altă rundă de audieri, printre cei prezenți fiind și fostul procuror general Eduard Harunjen.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter