main logo
3788

Uzurparea puterii de stat, examinată de un judecător rudă cu Plahotniuc

Curtea de Apel Chișinău va examina recursul membrilor fostului Guvern Filip, împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea penală în cauza penală de uzurpare a puterii de stat.

Uzurparea puterii de stat, examinată de un judecător rudă cu Plahotniuc

Recursul declarat de către Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc urmează a fi examinat astăzi, la ora 11:00, transmite Știri.md.

Completul de judecată va fi format din următorii judecători: Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.

Procuratura precizează că raportor pe această cauză a fost desemnat „aleatoriu” judecătorul Ghenadie Morozan, rudă prin afinitate cu Vlad Plahotniuc.

Procurorii optează pentru menținerea hotărârii instanței de control judiciar, prin care actul procesual de inițiere a anchetei penale în cauza specificată a fost declarat legal, fără ca să fie găsite temeiuri pentru a-l infirma.

Știri.md reamintește că, prin ordonanţa procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7-14 iunie 2019, de către Partidul Democrat din Moldova, condus la acea vreme de Vlad Plahotniuc, în baza unui denunţ depus de ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Potrivit legii, uzurparea puterii de stat este o crimă gravă împotriva poporului. Astfel de acţiuni se pedepsesc cu 10 până la 20 de ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării