main logo
585

Uzurparea puterii de stat: Cebotari explică de ce nu a mers la audieri

Deputatul Vladimir Cebotari nu a mers la audierile de azi în comisia parlamentară care investighează presupusul puci anticonstituțional din luna iunie a acestui an.

Uzurparea puterii de stat: Cebotari explică de ce nu a mers la audieriFoto: Știri.md

Deputatul democrat a spus că acesta nu a fost prezent pe motiv că „activitatea comisiei” nu ar fi una legitimă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Primul motiv este că noi nu vrem să legitimizăm activitatea unei comisii care nu este legitimă. Și ea nu este legitimă pentru că nu reprezintă toate persoanele sau grupurile parlamentare din Parlament. În al doilea rând, pentru că această comisie este una absolut subiectivă și se pare că rezultatul acestei comisii este demult decis și se pare că verdictul este demult scris. Este suficient să atragem atenția la denumirea acestei comisii” a spus Cebotari. 

Întrebat dacă au fost chemați și alți deputați din Partidul Democrat la audieri, Cebotari a precizat că nu este la curent cu astfel de informații.

„Eu nu pot să vorbesc despre colegii mei. Nu-mi aduc aminte că cineva din ei să-mi fi spus că sunt invitați în vrio calitate. Nu cunosc”, a spus Cebotari.

La audieri au fost invitați deputații PDM: Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu și Igor Vremea și alți membri ai PDM și foști funcționari și demnitari care au activat pe vremea fostei guvernări: vicepreședintele PDM, Alexandru Cauia, fostul secretar general de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, fostul șef adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării