16 octombrie, 21:38
580
1
Usatîi: Vreau să fac la nivel național ceea ce am realizat la Bălți
16 octombrie, 21:38
580
1

Renato Usatîi, candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la următoarele alegeri prezidențiale, anunță despre mai multe deplasări în teritoriu.

„Am stat de vorbă cu gospodarii din Sărata Nouă, raionul Leova. Localitatea este constituită nu doar din moldoveni, ci și din etnici bulgari, găgăuzi, ruși, ucraineni, romi și polonezi. Oamenii m-au rugat să le vorbesc în limba rusă, pentru că așa voi fi înțeles de toți.

M-am bucurat să văd că nimeni nu s-a supărat. De fapt, oamenii simpli, uniți acum de probleme, se înțeleg peste tot. Politicienilor le convine să-i facă dușmani.

Nu mai este mult până când, poporul va trebui să se unească împotriva celor cărora le convine să-i țină dezbinați, să se certe frate cu frate și mamă cu fiu din cauza limbii sau a identității, în timp ce ei fură. Eu o să scap țara de acești mizerabili.

Timpul lor se apropie de sfârșit”, susține Usatîi pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la provincial.md.

Totodată, politicianul susține că a vorbit și cu locuitorii orașului Leova.

„Preocupați de corupția care a acaparat ca o caracatiță instituții și oameni, orășenii nu mai văd ieșirea din situație. Le-am spus că au în față OMUL pentru care “corupție” și “corupți” nu este o provocare.

Eu o să-i pun pe toți la respect, așa cum am făcut-o la Bălți. N-o să mai las țara asta să degradeze. Cetățenii noștri vor afla ce înseamnă grija statului, sentiment pe care nu l-au cunoscut niciodată, de la independență și până acum. 

Moldova are nevoie de o schimbare autentică și aceasta se va produce. Doar aveți încredere”, adaugă Usatîi.

„Mi-am încheiat vizita în raionul Leova cu orașul Iargara, condus din 2015 de primarul nostru Eugeniu Mutaf. Localnicii i-au încredințat primul mandat pentru că au crezut în promisiuni.

A doua oară l-au votat, pentru că au văzut aceste promisiuni realizate. Același lucru s-a întâmplat și la Bălți. În 2019, oamenii mi-au cerut să conduc din nou municipiul pentru că au văzut rezultate.

Dar eu vreau să schimb întreaga țară, pentru că toți cetățenii noștri merită o viață decentă. Știu ce îmi asum. Eu nu sunt ca politicienii care, alegeri după alegeri, cer votul și încrederea, fără să le merite și fără să le aprecieze. Ei fac asta și acum.

Amintiți-vă ce promisiuni au făcut și câte dintre acestea au fost realizate. Singurele realizări au fost pentru ei și familiile lor. 

Eu nu am nevoie de nimic. Sunt un om împlinit și, din tot ce am, m-am împărțit și cu alții. Să știți că schimbarea nu va veni dacă așteptăm alt timp. Schimbarea trebuie făcută aici și acum”, mai spune candidatul.

„Sute de oameni din orașul Vulcănești au venit la întâlnirea la care i-am invitat”, comunică Usatîi.

„Asta dovedește aici, ca și în alte localități, dorința poporului de a alege drumul schimbărilor. Mulțumesc orașului Vulcănești și locuitorilor lui pentru primirea călduroasă de care am avut parte.

Îi felicit cu ocazia sărbătoririi Hramului și le urez prosperitate și tot binele din lume. Sunt convins că alături de primarul nostru, Victor Petrioglu vor atinge toate obiectivele țintite.

Eu le sunt alături așa cum am fost și până acum. Am mulțumit Găgăuziei pentru noul procurorul general pe care l-a dat țării și care ne-a făcut dreptate, spunând lucrurilor pe nume.

Este primul procuror care a declarat de la tribună că dosarele penale, intentate nouă de regimul oligarhic al lui Plahotniuc poartă caracter politic, adică au fost un instrument de răfuială cu mine și oamenii din “Partidul Nostru”. Vremea fărădelegilor se apropie de sfârșit.

Eu voi face schimbarea profundă de sistem care poate fi începută și dusă mai departe numai din afara sistemului.

O să distrug tot ce ne-a ținut pe loc. Moldova trebuie să devină liberă de oligarhi, grupuri de interese și hoți”, susține candidatul.

În același timp, Usatîi spune că s-a întâlnit și cu oamenii din satul Cișmichioi. „Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea țării. Cum arată Moldova, acum, știu toți.

Le-am explicat cum o să fac eu ordine în țară, ca să nu mai avem bătaia de joc pe care o văd în mai toate regiunile, iar sudul nu este deloc excepție.

Oamenii sunt nemulțumiți că au votat pentru cei pe care nu-i putem numi altfel decât o “propagandă roșie”. Cu toate acestea, nicio promisiune nu a fost realizată.

Cum au trăit în sărăcie așa și trăiesc. În schimb, deputații pe care i-au trimis în Parlament și-au majorat salariile, și-au cumpărat automobile de serviciu și instrumente de lucru moderne. Disperați, oamenii m-au ajutat să-i ajut.

Din cauza secetei, liderii locali nu mai pot oferi grâu pentru pâine socială. După alegeri o să răspund neapărat mâinilor întinse spre mine. Știu că sunt ultima speranță a oamenilor.

Paradoxul pe care-l vedem acum nu va mai exista. Stăpânul nostru, poporul trăiește în sărăcie, pe când cei care s-au angajat să-l slujească, după s-au cerut votați – duc viață de boieri.

Cu mine în fruntea țării n-o să mai meargă așa. Eu nu am limite și n-o să mi le impună nimeni. Dreptatea acestei popor oropsit este pentru mine mai presus de orice”.

Ce ține de întrevederea din satul Etulia, Usatîi spune: „Mâini muncite, fețe brăzdate de riduri și priviri ațintite spre nicăieri am găsit.

Totuși, chiar dacă au fost mințiți ani la rând, oamenii găsesc puteri să meargă mai departe.

Le-am spus localnicilor că sunt liberi să aleagă pe cine vor, dar să nu-i mai așeze în fruntea țării pe nemernicii care au furat miliardul și i-au pus tot pe bieții oameni să-l întoarcă, să nu mai voteze kulioace cu bani și politicieni care se pricep doar să facă zâzanie între oameni.

Toți s-ar înțelege de minune și și-ar da seama că principala problemă e sărăcia, dacă nu s-ar “ocupa” cineva să-i instige pe unul împotriva altuia.

Niciun conducător adevărat, care-și iubește poporul, nu-l împarte între “a-i noștri” și “a-i voștri”. Eu am reușit să-i împac pe toți la Bălți, pentru că-i iubesc pe oameni și-i respect sincer, dar vreau să împac și țara întreagă, și să ne apucăm de lucru. Pentru mine nimic nu este prea dificil”.

Cu privire la deplasarea în raionul Cahul, candidatul susține: „Prima oprire am făcut-o la Vinăria Traian, din satul Găvănoasa.

Calitatea vinurilor noastre, la care trudesc muncitorii pe care i-am întâlnit azi, dar și colegii lor din alte localități, este recunoscută demult la nivel mondial.

Păcat că la noi aceasta bogăție nu este apreciată la justa valoare. Cândva apăruse ideea creării în Moldova a unui loc dedicat licorii lui Bachus și care să se numească “Orașul Vinului”, după care se vorbea de Drumul Vinului, dar așa cum se obișnuiește la noi, totul a rămas doar la nivel de idee.

Trebuie să facem tot ce ne sta în puteri pentru ca vinurile noastre să fie apreciate nu doar de experții străini, dar și de milioane de consumatori din întreaga lume. Este una dintre direcțiile pe care trebuie să mergem și pe care eu o s-o urmez”.

Prin urmare, Usatîi a fost și în satul Doina din raionul Cahul. „Localitatea este aproape depopulată, dar și puținii localnici care au rămas își doresc să o renască.

Singura condiție pentru a reporni motoarele economiei este să creăm uzine și fabrici, care vor atrage oamenii acasă.

Ca să avem investitori ne trebuie brațe de muncă, bine instruite, de aceea neapărat trebuie să redeschidem școlile profesionale. Toate aceste sarcini nu sunt greu de îndeplinit.

Problema e că “autoritățile” noastre au fost preocupate doar de propriul buzunar. Constituția în baza căreia voi acționa este Codul Penal al Republicii Moldova.

Voi mătura toți corupții pentru că de la asta trebuie să începem renașterea statului Republica Moldova. Ori procedăm dur, ori nu ne băgăm deloc. Numai că eu n-o să stau să mă uit dintr-o parte cum se distruge o țară”.

„Vreau să fac la nivel național ceea ce am realizat la Bălți. Le-am spus asta și oamenilor din satul Tătărești, raionul Cahul. Le-am explicat sătenilor care este planul meu de acțiune în funcția de șef de stat.

La Bălți, pensionarii se deplasează gratuit nu doar cu troleibuzele, ci și cu microbuzele, dimineața și seara. După ce am fugărit bandiții, piețele înregistrează un venit de 200%.

Drumurile sunt reparate capital, nu pe bucăți, trotuarele sunt acoperite cu pavaj nou, parcurile – amenajate, iluminatul stradal – asigurat.

Oamenii de acolo au văzut ce înseamnă reparație capitală și regulă! Deci, dacă se vrea se poate. De fapt, ecuația e simplă.

Când nu se fură, apare și prosperitatea. Important e să ai voință și să nu depinzi de nimeni. Cei care astăzi promit drumuri și canalizare au și răspunsul pregătit pentru a spune de ce nu au făcut nimic.

De aceea, îndemnul meu pentru sătenii din Tătărești, dar și pentru întreg poporul, este să privească în urmă și să se întrebe dacă vor să mai trăiască așa. Viitorul nostru va avea înfăţişarea pe care NOI o creionăm ASTĂZI”, a conchis Usatîi.

  • 1/7
  • 2/7
  • 3/7
  • 4/7
  • 5/7
  • 6/7
  • 7/7
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter