23 mai, 16:57
5 269
16
Usatîi: Să se certe cu vecinii când le arde casa pot doar nebunii, Dodon și Chicu
23 mai, 16:57
5 269
16

“Să se certe cu vecinii atunci când le arde casa și când știu că nu sunt în stare și nu-i duce capul să stingă focul, pot doar nebunii, Dodon și Chicu.”

Colaj: știri.md

Este afirmația liderului Partidului Nostru, Renato Uatîi, cu privire la declarațiile de ieri ale premierului Ion Chicu făcute la adresa României, transmite Știri.md cu referire la independent.md.

Într-o postare pe Facebook, primarul de Bălți condamnă atacul virulent al lui Chicu și mulțumește României și tuturor statelor care au ajutat Moldova în lupta cu noul coronavirus și continuă să o facă.

Le sunt profund recunoscător tuturor țărilor care ne-au întins mâna acum când avem cel mai mult nevoie. Regretabil că orgoliu nesănătos al tovarășilor Chicu și Dodon nu le-a permis să-mi accepte ajutorul, pe care l-am propus în repetate rânduri, chiar dacă din cauza asta au avut de suferit oameni de rând.

Dar ce le pasă lor? Ei au uitat de oameni imediat ce s-au văzut în scaunele moi, mai ales că au avut din ce se hrăni, s-a văzut bine.

Nu-i nimic, le amintim curând unde le e locul. Începeți să vă faceți bagajele. Mai este puțin și ajungeți doar o amintire tristă”, a spus în încheiere Usatîi.

Amintim că declarațiile premierului Chicu la adresa României, făcute pe o rețea de socializare au stârnit un val de revoltă pe ambele maluri ale Prutului.

Mai mulți politicieni moldoveni și eurodeputați români au cerut României să-i retragă cetățenia prim-ministrului moldovean.

Ca o consecință a afirmațiilor, ambasadorul Moldovei la București a fost convocat la sediul Ministerului român de Externe. 

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău, Oleg Țulea.   

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter