main logo
1181

Usatîi: Raportul Kroll 2 s-a aflat la Procuratură un an şi două luni

Raportul Kroll-2 privind investigarea furtului miliardului din sistemul bancar s-a aflat la procuratura Moldovei un an şi două luni fără, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi.

Usatîi: Raportul Kroll 2 s-a aflat la Procuratură un an şi două luniFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el consideră că procurat intenţionat nu a întreprins nimic în baza acestui raport, transmite Știri.md.

"Pe prima pagină a raportului se spune că acesta a fost transmis pe 22 martie 2018 către trei instituţii ale Republicii Moldova - anchetatorilor de la Procuratura Generală, Procuraturii Anticorupţie şi Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. La raport a avut acces un număr limitat de persoane. Dar mi-am dat seama că nici măcar nu l-au tradus în limba română, pentru că nu planificau să-l folosească", a spus politicianul.

Potrivit lui, dintre cei care au avut acces la raport, numai o singură persoană cunoştea engleza.

"Ce concluzie se poate trage din această situaţie? Nimeni nu avea de gând să divulge nimic. În această perioadă, cei care figurează în lista Kroll-2 au reuşit să-şi cureţe afacerile. Ca, de exemplu, Ilan Şor şi Vlad Plahotniuc, care, înainte de a fugi din ţară, şi-au vândut proprietăţile. În conturile bancare enumerate în lista companiilor probabil că nu mai sunt bani", a spus Usatîi.

Potrivit lui, numele lui Plahotniuc este menţionat chiar pe prima pagină a raportului.

"Credeam că el întotdeauna îşi ascundea cu atenţie urmele în timpul schemelor sale. Plahotniuc întotdeauna a iubit bani cash în cutii şi valize. Iar aici avem o listă întreagă de companii care se ştie că aparţin lui. Chiar şi pe numele frizeriei care activează la unul din hotelurile sale au fost eliberate credite", a spus politicianul.

Liderul PN a comunicat că raportul "i-a fost adus de o persoană pe un suport USB în noaptea de duminică spre luni, avându-l deja de mai mult de trei săptămâni (în ultima lună, Usatîi a fost la un tratament în Germania - "I.").

Usatîi spune că nu va critica noua guvernare pentru activitatea acesteia.

"În cunosc pe Alexandru Slusari (preşedintele comisiei de investigare a furtului miliardului - "I.") drept o persoană cinstită şi de treabă. De fapt, datorită noii guvernări, eu m-am întors acasă. De aceea, o voi ajuta", a spus Usatîi, care, înainte de începerea conferinţei de presă, a lansat un porumbel alb, numindu-l "porumbelul păcii".

Politicianul a legat un stick memorie de piciorul porumbelului şi "l-a trimis" spre Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării