main logo
11548

Usatîi: Plahotniuc s-a înțeles cu Dodon și își pregătește revenirea în țară

Socialistul Igor Dodon și Vlad Plahotniuc ar fi bătut palma în privința amânării alegerilor parlamentare anticipate, astfel ca președintele Maia Sandu să mai piardă din rating.

Usatîi: Plahotniuc s-a înțeles cu Dodon și pregătește revenirea în țarăFoto: ziarulnational.md

Declarația a fost făcută ieri-seară de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md

„Ei discută prin intermediari și la ei acum scopurile coincid, să facă tot posibilul ca să-i distrugă ratingul președintelui Sandu și anticipatele să aibă loc cât mai târziu. 

Majoritatea fracțiunilor care sunt astăzi în Parlament nu vor ajunge în Legislativul viitor, iar ei, cu aceste plecări, întoarceri și reîntoarceri dintr-un partid în altul au cheltuit milioane”, a precizat Usatîi.

Astfel, parlamentarii socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” vor acționa sincronizat și vor mima intenția de a declanșa alegerile anticipate. 

„Strategia lui Dodon este ca toate problemele pandemice, sociale și economice să fie puse pe seama Maiei Sandu. Ei înțeleg că parteneriatul lor și majoritatea neoficială pe care o au acum nu vor mai fi posibile în viitorul Parlament, din acest motiv ei nu-și doresc alegeri parlamentare anticipate”, a precizat Usatîi.

În cadrul aceleiași emisiuni, Renato Usatîi a declarat că Vlad Plahotniuc s-ar afla acum la Istanbul, iar în ultima perioadă ar fi fost vizitat de unii deputați. 

„Socialiștii pregătesc să pună la cale o schemă foarte murdară de a lua sub control piața de medicamente din R. Moldova. Această schemă a fost deja coordonată cu Dodon. Vladimir Andronachi s-a întâlnit deja de două ori în Istanbul cu Plahotniuc. 

Recent, Plahotniuc s-a întors iarăși în Istanbul. Ei au vorbit și cu Șor. Acest grup planifică, până la sfârșitul lunii, să cumpere una dintre cele mai mari rețele de farmacii din Moldova. 

Asta este legea de la miez de noapte cu farmaciile mobile. Ei vor să vândă medicamente aduse prin contrabandă”, a adăugat Usatîi.

În opinia primarului de Bălți, faptul că Plahotniuc pune la cale afaceri denotă că și-ar pregăti revenirea în R. Moldova.

Amintim că șeful Centrului cooperare polițienească internațională al Inspectoratului General al Poliției (INTERPOL), Viorel Țentiu, a declarat, într-un interviu acordat Ziarului Național, că ultima informație oficială pe care a recepționat-o instituția pe care o conduce este că Vlad Plahotniuc a intrat pe 10 septembrie curent în Turcia, venind din România.

Vlad Plahotniuc a părăsit teritoriul SUA, unde s-a aflat un an de la fuga din R. Moldova, pe 28 august curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării