main logo
5276

Usatîi: Plahotniuc a scos din Moldova saci cu bani înainte de a pleca

Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, afirmă că, înainte de a pleca din ţară, Vlad Plahotniuc a scos din Moldova saci cu bani.

Usatîi: Plahotniuc a scos din țară saci cu bani înainte de a plecaFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat în ajun la o emisiune la postul de televiziune TV8, transmite Știri.md.

"La mijlocul lunii iunie, când Vlad Plahotniuc a fugit din Moldova, banii au fost scoşi din ţară în saci, cu patru curse aeriene charter. Aceştia sunt banii care au fost furaţi în anii de aflare la guvernare", a spus politicianul.

Potrivit lui, "casa neagră a lui Plahotniuc şi a celor din anturajului său constituia lunar peste 425 mil. lei (peste 20 mil. euro)".

Preşedintele PN a menţionat că. "în ultima zi înainte de a fugi din ţară, la oficiul lui Plahotniuc au fost colectate echivalentul a 10 mil. euro în diferite valute".

"Aceşti bani urmau a fi trimişi lui Plahotniuc în SUA, unde a fugit şi unde se află acum. Dar, pe neaşteptate, managerii băncii comerciale din Moldova unde a fost adus numerarul au refuzat să efectueze transferul. Ei au sunat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi au semnalat acest lucru. Mai mult, atunci când la bancă au fost aduşi banii, li s-a spus (angajaţilor bancari - "I.") ai cui bani sunt, adică au spus numele lui Plahotniuc. Şi banca a refuzat să le scoată din ţară. Cred că CNA cunoaşte cu siguranţă soarta acestor bani", a spus Usatîi.

Comentând luarea deciziilor de către Plahotniuc în ultimii ani, politicianul a spus că la întrunirile oligarhului cu oamenii lui şi cu antreprenorii invitaţi mereu erau prezenţi doi psihologi.

"Un bărbat şi o femeie. Eu le spun "şamani". Ei au ascultat opiniile participanţilor la discuţiile despre vreo schemă implementată şi apoi îi spuneau lui Plahotniuc cine şi în ce măsură minte. Ei se numeau psihologi sau consultanţi. Dacă autorităţile competente i-ar interoga acum, cred că ar afla multe lucruri interesante", presupune liderul PN.

Referindu-se la circumstanţele cum a intrat în posesia părţilor a doua şi a treia ale raportului Kroll 2, Usatîi a spus că "nu cunoaşte cine este expeditorul".

"Dar în următoarele zile voi afla numele. În noaptea de 17 iunie, am primit trei dispozitive de stocare a informaţiei. Acestea erau însoţite de o notificare precum că această informaţie se referă la securitatea mea personală. Nu ştiam că acolo se află partea a doua şi a treia a raportului privind furtul bancar. Nu am reuşit să le analizez detaliat. Dacă aş fi ştiut, chiar în aceeaşi zi ieşeam să anunţ", a recunoscut politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării