main logo
1664

Usatîi: Omul lui Plahotniuc ia în continuare decizii importante la Interpol

Oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, se folosește în continuare de serviciile omului său la Interpol, Vitalie Pârlog, care deține funcția de șef al Comisiei de control al fișierelor.

Usatîi: Omul lui Plahotniuc ia și acum decizii importante la InterpolFoto: știri.md

Despre aceasta a declarat în direct la Jurnal TV liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, transmite Știri.md cu referire la Independent.md.

El a declarat că autoritățile de la Chișinău, pe lângă faptul că nu au cerut retragerea lui Pârlog de la Interpol, ca om apropiat lui Plahotniuc, au trecut cu vederea prelungirea mandatului acestuia pentru alți câțiva ani la conducerea comisiei în fruntea căruia se afla.

Usatîi consideră că menținerea lui Pârlog în fruntea unei structuri atât de importante a Interpolului și care gestionează fișierele persoanelor aflate în căutare îi convine mănușă lui Plahotniuc, având în vedere că acesta face tot posibilul pentru a nu fi extrădat Moldovei ca să fie judecat pentru ilegalitățile comise.

Fostul Ministru al Justiției din perioada guvernării comuniste, Vitalie Pârlog, deține funcția de șef al Comisiei de control a fișierelor de la Interpol încă din anul 2017, adică de când a renunțat la fotoliul de șef al SIS, structură controlată pe atunci în totalitate de Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării