main logo
1219

Usatîi: O delegație a plecat la Moscova să aducă piloții acasă

Usatîi spune că o delegație de la Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu mai mulți medici, a plecat la Moscova pentru a-i aduce acasă pe cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați după ce au fost ținuți ostatici trei ani în Afganistan.

Usatîi: O delegație a plecat la Moscova să aducă piloții acasă

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a făcut un live pe pagina sa de Facebook, în care a vorbit despre scena aducerii acasă a celor doi piloți, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Potrivit lui, cineva de la Ministerul Afacerilor Externe de la noi l-a telefonat și l-a anunțat despre faptul  o delegație de la noi a plecat deja aseară la Moscova, iar astăzi aceștia ar urma ajungă acasă pe la ora 18:00.

Usatîi spune  aceștia ar urma fie întâmpinați de Andrian Candu și Filip pe Aeroportul Internațional Chișinău

„Nu se știe încă cine va plânge mai mult rudele băieților sau Candu cu Filip”, a spus acesta.

Acesta a mai menționat șeful statului, Igor Dodon, când va afla despre aceasta, va telefona celor de la Moscova și le va zice  nu le permită -i ia, pentru au fost trimiși de Plahotniuc. 

„Dodon când va afla, va suna la Moscova și le va zice să nu-i dea pe cei doi celor de la MAE pentru că au fost trimiși de Plahotniuc, și că el se va duce după ei”.

Cei doi piloți au fost capturați de talibani pe 24 noiembrie 2015, în timp ce efectuau o misiune civilă în Afganistan la bordul unui elicopter. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

De atunci, autoritățile de la Chișinău nu au mai făcut niciun anunț despre soarta lor – până când Renato Usatîi a postat mai multe filmulețe pe Facebook.

În clipuri, Usatîi poartă un dialog cu cei doi, care se identifică și dau mai multe detalii personale, cum ar fi unul dintre ei a făcut școala de pilotaj la Brașov

Înregistrările ar fi fost făcute în decembrie 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării