main logo
619

Usatîi: Nu voi chema pe nimeni să voteze pentru sau împotriva cuiva

Președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, nu-și va mai chema niciodată susținătorii să voteze pentru sau împotriva cuiva dacă el nu va ajunge în turul doi al alegerilor.

Usatîi: Nu voi chema pe nimeni să voteze pentru sau împotriva cuivaFoto: știri.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 30 ianuarie a emisiunii „Новая неделя с Анатолием Голя” de la TV8, transmite Știri.md.

Politicianul a remarcat că îndemnurile sale anterioare s-au întors împotriva lui.

„Am primit o lecție în 2016. Și o lecție de a ajuta pe cineva, apoi l-am susținut pe Dodon. O lecție am primit-o în 2020, când am îndemnat alegătorii să voteze împotriva lui Dodon. Au spus că Usatîi este de vină pentru toate necazurile. Mi-au dat cu piciorul timp de patru ani în rețelele de socializare și pe stradă, au pus întrebări de genul „cât ai fost plătit?”.

Vreau să afirm cu responsabilitate că niciodată în viața mea, la nicio alegere, dacă dintr-un motiv sau altul nu mă regăsesc în turul doi, nu voi chema pe nimeni să voteze pentru sau împotriva cuiva. În viață, voi fi responsabil doar pentru mine. Dacă alegătorii nu m-au ales pe mine, lăsați-i să rezolve fără mine”, a spus Usatîi.

El a adăugat că este o greșeală să credem că apelul unui politician de a vota pentru un alt candidat „transferă voturi către acel candidat”. 

Potrivit lui Usatîi, din peste 17% dintre oameni, aproximativ 245.000 de alegători care l-au votat la alegerile prezidențiale din 2020, doar o mică parte vor urma apelul. „Mulți, după ce candidatul preferat nu a mers în turul doi, pur și simplu, nu vor merge la vot. Cineva va vota pentru o altă forță politică, chiar dacă candidatul a cerut să nu facă acest lucru”. 

Usatîi îndeamnă ca alegătorii să nu fie considerați o „turmă de oi”, care poate fi, pur și simplu, trimisă acolo unde este necesar, chiar și împotriva voinței lor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării