16 septembrie, 13:58
284
2
Usatîi: Neguța a cerut 38 de secții de votare în Rusia
16 septembrie, 13:58
284
2

Igor Dodon, prin intermediul ambasadorului R.Moldova în Rusia, Andrei Neguța, ar intenționa să deschidă la Moscova 38 de secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie, însă acest lucru nu-i va reuși.

De această părere este liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Totodată, spune politicianul, actualul președinte nu dorește alegeri anticipate și, deja, are o nouă coaliție în Parlament, formată din 55 de deputați, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„La sfârșitul lunii iulie ambasadorul R.Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a cerut Ministerului de Externe de la Moscova deschiderea a 38 de secții de votare la prezidențiale din 1 noiembrie. Rusia a permis doar jumătate. Respectiv, în Rusia vor fi deschise 15-20 de secții. Dodon să nu spere că toți vor sta la aceste secții în rând pentru a-l vota”, a declarat Usatîi într-o conferință de presă.

Referindu-se la alegeri parlamentare anticipate, edilul de Bălți a spus că, deși, Dodon declară că dorește dizolvarea Legislativului, în realitate există deja o nouă majoritate.

„Dodon declară că vrea anticipate, dar în realitate are o nouă coaliție din 55 de deputați în care practic nu va fi nimeni din Partidul Democrat, vor fi din alte partide. Din PDM, dacă nu greșesc, vor fi doar două persoane. Dodon se gândește cum să păstreze puterea după prezidențiale pe care sigur le va pierde... Dodon se ține pentru această funcție. Este gata să moară, dar să rămână președinte pentru încă o zi”, susține Usatîi.

Acesta a venit și cu un sfat în adresa lui Dodon să nu intenționeze să plece în Rusia după ce pierde puterea.

„Eu cred că noi putem să-i asigurăm Penitenciarul nr. 13. Acolo el va avea condiții bune. Înțeleg că are drumul gata spre Rostov, dar eu îl asigur că rușii nu-l vor ține mult acolo și îl vor trimite la Magadan. De aceea, decât să stea la Magadan că acolo-i frig și nu sunt fructe, mai bine să stea la Penitenciarul nr. 13. Aici condițiile, la sigur, sunt mai bune”, a declarat Usatîi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter