main logo
1223

Usatîi: Moscova i-a spus clar lui Dodon să uite de coaliția cu PDM

În Moldova "miroase" a alegeri parlamentare anticipate în proporţie de 90%, iar "Partidul Nostru" (PN) este gata să participe la acestea.

Usatîi: Plahotniuc îl va distruge pe Dodon şi jumătate din PSRM

O declaraţie în acest sens a făcut, în ajun, prin Skype, la un post de televiziune, preşedintele formaţiunii, Renato Usatîi, care se află în străinătate din septembrie 2016, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Usatîi este convins că PN va obţine cel puţin 15 mandate, dar pentru aceasta el trebuie să revină în ţară pentru o perioadă înainte de alegeri.

„Oamenii mi-au spus clar că în ţară este nevoie de prezenţa mea personală. Ei bine, ei nu vor să voteze pentru reprezentanţii PN. Cred că îmi voi încredinţa soarta cetăţenilor Republicii Moldova. Iar pentru aceasta va trebui să vin în ţară şi să stau după gratii. Aici deja nu e vorba despre politică, ci despre sănătatea mea", susţine politicianul, care a promis să cântărească toate avantajele şi dezavantajele unei eventuale reveniri în patrie.

El consideră că, în caz de alegeri anticipate, în Parlament vor intra aceleaşi partide, plus PN.

„Partidul Socialiştilor va obţine maximum 22 de mandate sau poate chiar 20, Partidul Democrat - la fel ca în februarie. Partidul Şor - un pic mai puţin, iar blocul ACUM, ai cărui reprezentanţi se comportă ca sectanţii, vor obţine, la fel, mai puţine locuri", crede Usatîi.

În opinia sa, alegerile anticipate vor avea loc din motiv că, "la Moscova, lui Dodon i s-a spus clar să uite de coaliţia cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc".

"Până la 24 februarie, ruşii au crezut în poveştile lui Dodon că PSRM va obţine majoritatea parlamentară sau chiar constituţională. El i-a înşelat pe ruşi şi toată lumea a văzut asta. Dodon "a crescut" pe seama sesiunilor fotografice în Rusia, iar în ultimii 10 ani, adevăratul său stăpân a fost Plahotniuc. Acum, de îndată ce va fi anunţată data alegerilor anticipate, Plahotniuc îl va distruge pe Dodon şi jumătate din fracţiunea PSRM. Ei vor ajunge la închisoare", a spus politicianul.

Usatîi consideră că Plahotniuc "deocamdată nu îl îneacă pe Dodon, deoarece speră că el va veni şi împreună vor face vreo coaliţie, dar Moscova i-a tăiat liderului PSRM orice posibilitate pentru constituirea acesteia". 

"De aceea a şi fost invitată la Moscova întreaga fracţiune parlamentară a PSRM. Deputaţilor li s-a spus clar cum să acţioneze: să nu formeze coaliţie cu Plahotniuc şi să nu-l asculte pe Dodon, dacă el va insista pe aceasta", a spus Usatîi, subliniind că "creditul de încredere acordat lui Plahotniuc s-a epuizat şi autorităţile ruse de mult nu mai vor să discute cu el".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării