main logo
1798

Usatîi: Filat a discutat cu Putin despre aeroport și privatizarea unor active din Moldova

Fostul prim-ministru Vlad Filat avea intenții bune pentru a dezvolta afacerile de stat din R. Moldova și căuta potențiali investitori ruși. Ar fi discutat despre asta chiar și cu președintele Vladimir Putin, afirmă liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Usatîi: Filat a discutat cu Putin despre Aeroport și unele privatizăriFoto: Știri.md

Acesta spune că știe multe detalii despre concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și despre discuțiile dintre Filat și Putin la acest subiect, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Eu știam în detalii tot ce s-a întâmplat la aeroport. Cum s-a întâlnit Filat la Soci cu președintele Rusiei. La acea întâlnire a asistat și Andrei Popov. Puteți să-l întrebați. Era o stenogramă a discuțiilor de la acea întâlnire. Filat i-a spus lui Putin că suntem gata ca un businessman rus să participe la privatizarea unor active serioase din R. Moldova. Și Putin a numit atunci numele Troțenko, un cunoscut businessman rus. Eu m-am întâlnit cu dânsul. El a ajuns la mine atunci. Noi nu ne cunoșteam”, a povestit Renato Usatîi la emisiunea „Glavnoe” de la „TVC 21”.

Politicianul mai spune că rușii și-ar fi dat seama atunci că Serghei Iaralov face mișmașuri cu aeroportul și s-au răzgândit să încheie tranzacția.

„Troțenko a trimis o echipă la Chișinău. A stat câteva luni aici. A spus din start că Ministerul Economiei și Serghei Iaralov fac mișmașuri. Două sute și ceva de milioane investiții în aeroport erau cifre nedemonstrate și oamenii au înțeles că cifrele sunt umflate special pentru a alunga realii investitori care se pricep în aeroporturi. S-au întâlnit atunci și cu Filat și cu Plahotniuc…Pe urmă au construit schema cu aeroportul Habarovsk”, a adăugat Usatîi.

Vom încerca să-l contactăm astăzi pe Andrei Popov, pentru a-l întreba dacă a asistat la discuțiile dintre Vladimir Filat și Vladimir Putin, când ar fi vorbit despre privatizarea unor bunuri din R. Moldova, așa cum afirmă Usatîi.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării