main logo
2486

Usatîi: După ce această guvernare va pleca, Stoianoglo va reveni la PG

„Pe timpul actualei guvernări, eu cred, cu părere de rău, că Alexandr Stoianoglo nu are vreo șansă să revină în funcția de procuror general. După ce această guvernare va pleca, dumnealui se va întoarce în funcția din care a fost demis ilegal.”

Usatîi: După ce această guvernare va pleca, Stoianoglo va reveni la PGColaj: Știri.md

Așa a comentat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, decizia instanței din 28 februarie de a-l achita pe Alexandr Stoianoglo în dosarul în care este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, menționând că reprezentanții puterii nu au comentat în vreun fel această hotărâre, transmite Știri.md.

„Pe timpul actualei guvernări, eu cred, cu părere de rău, că Alexandr Stoianoglo nu are vreo șansă să revină în funcția de procuror general. După ce această guvernare va pleca, dumnealui se va întoarce în funcția din care a fost demis ilegal, pentru că astăzi cel mai mare cinism este că opoziția mai des critică guvernarea, dar guvernarea ce face? Iese reprezentantul Președinției și spune că Stoianoglo nu are cum să se întoarcă în funcție. La noi, guvernarea când o dă în bară, ea nu prea comentează. Fie că e problema cu gazul, fie cu Stoianoglo sau alte probleme importante pe care le avem astăzi în R. Moldova. Lor le convine să lupte de dimineață până seara cu Ceban și câteodată cu Șor. Cam cu asta se ocupă guvernarea la capitolul replici”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a declarat că cetățenii R. Moldova au fost dezamăgiți de prea multe ori de politicieni, menționând că dacă mâine s-ar mai fura încă un miliard de lei, pentru moldoveni acest lucru va fi unul normal și nu vor reacționa în vreun fel.

„La noi jumătate dintre moldoveni sunt plecați la muncă peste hotare, iar cealaltă jumătate este în țară. Deci, moldoveanul de prea multe ori a fost dezamăgit, de foarte multe ori a fost mințit și trebuie să recunoaștem că moldovenii sunt cei mai chinuiți oameni. Eu consider că sarcina principală a politicienilor de astăzi este de a trezi sentimentul de revoltă al cetățenilor și contra guvernării atunci când trebuie, și contra opoziției atunci când merită. Atunci eu voi fi mândru de cetățenii noștri, însă acum noi ne mândrim de Patrie, ne mândrim că suntem independenți de 30 de ani, ne mândrim că avem oameni gospodari și muncitori, ne mândrim că ai noștri stau prin beton la Moscova sau fac curat prin Italia pentru a face tencuiala la casă sau gardul. Însă la capitolul revoltă stăm foarte prost, pentru că la noi oamenii s-au obișnuit cu situația din țară”, a conchis Usatîi.

Știri.md amintește că, pe 28 februarie, instanța l-a achitat pe Alexandr Stoianoglo, învinuit de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel în următoarele 15 zile.

La scurt timp, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul în care a fost achitat a fost complet falsificat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării