11 noi, 2019 16:21
9 859
5
Usatîi: Dodon cumpără deputați ca să dea jos Guvernul Sandu
11 noi, 2019 16:21
9 859
5

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, susține că președintele Igor Dodon corupe deputați care să susțină moțiunea de cenzură a socialiștilor împotriva Guvernului Maia Sandu.

Colaj: știri.md

Potrivit lui Usatîi, Dodon ar fi cumpărat deja 10-12 deputați, iar până mâine, când ar putea fi examinată moțiunea de cenzură, acesta va mai face rost de 4-5 deputați pentru a obține numărul necesar de voturi, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md

„Igor Dodon așteaptă, având o poziție mai bună decât ceilalți demnitari pentru că i se păstrează funcția chiar dacă cade guvernul. Acesta are nevoie de 16 deputați, și la sigur că până astăzi a făcut deja rost de 10-12. Cum înainte Plahotniuc cumpăra deputații, așa acum face Igor Dodon. Democrații au acuma o șansă unică de a se curăța - sau susțin toți o minoritate guvernamentală a socialiștilor și obțin unele funcții în ministere, sau o altă parte de deputați nu vor participa”, a declarat acesta.

Faptul că moțiunea de cenzură ar putea fi examinată marți le dă răgaz socialiștilor să găsească toate voturile necesare, mai spune liderul PN.

„Socialiștii au nevoie de timp pentru a cumpăra deputați pentru a obține 51 de voturi, dar nu pentru a purta negocieri cu blocul ACUM, precum afirmă ei”, a mai spus Usatîi.

Amintim că socialiștii au înaintat săptămâna trecută o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Aceștia acuză Guvernul că a încălcat Constituția atunci când și-a asumat răspunderea pentru proiectul privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general. 

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Totodată, astăzi în cadrul unui briefing, Maia Sandu a venit cu o propunere către socialiști de a-și retrage moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întâmplă va cere avizul Comisiei de la Veneția privind legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. 

Socialiștii au respins propunerea, insistând pe retragerea asumării răspunderii

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter