main logo
2463

Usatîi: Dodon a decis să-și creeze propriul partid

Președintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a afirmat că ex-președintele Igor Dodon își creează propriul partid.

Usatîi: Dodon a decis să-și creeze propriul partidFoto: Colaj Știri.md

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Săptămâna nouă cu Anatolie Golea” de la TV8, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

„Acum Dodon a călătorit prin republică și este angajat în crearea structurilor de partid. El vrea să reînvie și să conducă Partidul „Moldova Unită” (anterior acest partid era condus de deputatul Vladimir Țurcan, care în 2019 a devenit membru al Curții Constituționale – „I”)”, a spus Usatîi.

El a menționat că Dodon a decis să-și creeze propriul partid, pentru că „nu a reușit să-i convingă pe curatori (de la Moscova – „I.”) că trebuie să conducă din nou Partidul Socialiștilor”.

În ceea ce privește Partidul Socialiştilor (PSRM), el a numit partidul „nevertebrat”.

„Ei vor face ceea ce curatorii le spun să facă. Dacă li se spune să meargă la Sandu, vor merge, dar dacă li se spune să meargă la Usatîi, vor veni la Partidul Nostru. Ei îl pot face pe Mihai Ghimpu (liderul Partidului Liberal - „I.”) prim-vicepreședinte al partidului. Acolo cuvântul „nu” nu există. Acesta este genul de partid care își schimbă culoarea și face ceea ce i se spune”, a subliniat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a negat categoric zvonurile conform cărora ar avea legătură cu oligarhul fugar Veaceslav Platon, care i-ar fi finanțat partidul. El a spus că săptămâna trecută, la Londra, s-a întâlnit cu reprezentanți ai diasporei moldovenești, dar nu cu Platon sau cu alți foști politicieni moldoveni care se ascund acolo de justiția moldovenească.

Totodată, Usatîi a spus că la început, până în 2014, Platon i-a oferit cinci milioane de euro pentru a-l include pe listele Partidului Nostru la alegerile parlamentare.

„Am refuzat. Da, ne-am întâlnit cu Platon de două ori după ce el a ieșit din închisoare în 2020. Dar asta nu înseamnă nimic. Nu avem o afacere comună, nu finanțează partidul. Toate aceste acuzații sunt o prostie totală. Aceasta este de la „aceeași rubrică” potrivit căreia Statele Unite și România mi-au dat bani pentru a o susține pe Maia Sandu. Nu datorez nimănui nimic în Moldova sau în afara ei”, a conchis Usatîi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării