805
1
Usatîi, despre numirea lui Vladimir Țurcan: Dodon a obținut și CC
805
1

Renato Usatîi este de părere că numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale ar însemna trecerea instituției „către Dodon”.

Foto: Știri.md

Iată ce a scris Usatîi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia:

„Acum, în rolul democraților sunt socialiștii, e logic, iar în rolul liberal-democraților-cei din ACUM, acolo într-adevăr sunt mulți din partidul lui Filat. 

Socialiștii (noul PDM) au obținut instituțiile de forță (cu expecția MAI-ului, ca și anterior), iar ACUM (noul PLDM) - cabinetul miniștrilor. 

Într-un final, Dodon a obținut și Curtea Constituțională. Maia Sandu a criticat această decizie, păstrându-și dreptul de a întreprinde careva „acțiuni corespunzătoare”, dar ce fel de acțiuni ar putea fi acestea este, deocamdată, neclar.

Mă tem că fereastra oportunităților s-a închis. Acțiuni active trebuiau întreprinse imediat după schimbarea puterii, începând cu lustrația. Și nu acum, când calul de circ moldovenesc a început al doilea cerc.

Fără nicio simpatie sau antipatie personală față de toți călăreții, e greu să nu observ că istoria se repetă și, se pare că, cei de astăzi o vor termina ca și precedenții. E păcat de țară, care din nou pierde timpul, urmărind bătălia dintre profani și ticăloși”, a scris Usatîi.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în funcția de președinte CC au ieșit deputați din ACUM și PDM, precum și Maia Sandu, care a cerut judecătorilor CC să spună public pe cine l-au votat n funcția de președinte al instituției.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter