main logo
997

Usatîi, despre numirea lui Vladimir Țurcan: Dodon a obținut și CC

Renato Usatîi este de părere că numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale ar însemna trecerea instituției „către Dodon”.

Usatîi, despre numirea lui Vladimir Țurcan: Dodon a obținut și CCFoto: Știri.md

Iată ce a scris Usatîi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia:

„Acum, în rolul democraților sunt socialiștii, e logic, iar în rolul liberal-democraților-cei din ACUM, acolo într-adevăr sunt mulți din partidul lui Filat. 

Socialiștii (noul PDM) au obținut instituțiile de forță (cu expecția MAI-ului, ca și anterior), iar ACUM (noul PLDM) - cabinetul miniștrilor. 

Într-un final, Dodon a obținut și Curtea Constituțională. Maia Sandu a criticat această decizie, păstrându-și dreptul de a întreprinde careva „acțiuni corespunzătoare”, dar ce fel de acțiuni ar putea fi acestea este, deocamdată, neclar.

Mă tem că fereastra oportunităților s-a închis. Acțiuni active trebuiau întreprinse imediat după schimbarea puterii, începând cu lustrația. Și nu acum, când calul de circ moldovenesc a început al doilea cerc.

Fără nicio simpatie sau antipatie personală față de toți călăreții, e greu să nu observ că istoria se repetă și, se pare că, cei de astăzi o vor termina ca și precedenții. E păcat de țară, care din nou pierde timpul, urmărind bătălia dintre profani și ticăloși”, a scris Usatîi.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în funcția de președinte CC au ieșit deputați din ACUM și PDM, precum și Maia Sandu, care a cerut judecătorilor CC să spună public pe cine l-au votat n funcția de președinte al instituției.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării