668
0
Usatîi, despre noua guvernare: Regim după modelul lui Plahotniuc
668
0

În primele 100 de zile de guvernare a noii puteri eu am văzut doar o gloată dezorganizată, incompetentă, care și-a dat seama că la guvernare nu-i chiar atât de ușor ca în opoziție. O gloată deloc unită, împărțită în două, sau chiar în trei.

Foto: Știri.md

Despre această părere este liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, transmite Știri.md

În acest context, Usatîi a ținut să enumere câteva dintre "reușitele" noilor miniștri din Guvernul Sandu. 

"Dezoligarhizarea țării s-a produs, filtrul de integritate a fost eficient, iar în funcțiile principale din stat au ajuns oameni profesioniști și deloc politici sau corupți. Șor stă în penitenciarul 13. Corabia cu Plahotniuc în lanțuri a trecut de Giurgiulești și urcă pe Bîc la deal. Operațiunea a fost posibilă doar datorită competențelor extraordinare ale noului ministru de interne. Între timp, și ministrul de Harvard al Economiei și-a demonstrat abilitățile și a reușit să readucă în proprietatea statului Aeroportul și Air Moldova. Energia electrică s-a ieftinit datorită destructurării schemelor frauduloase la import. Vom plăti și impozite mai mici pentru că Guvernul a apărat în fața FMI-ului exclusiv interesele cetățenilor. Și, cel mai important, câte 20 de milioane de dolari din miliardul furat sunt readuși zilnic în țară", a spus Usatîi.

Totodată, potrivit liderului PN, noua guvernarea s-a ocupat doar de partajarea funcțiilor și a reușit să creeze o comisie pentru investigarea fraudei bancare. 

"În primele trei luni de când suntem guvernați de o triadă parașutată la putere, aceștia s-au ocupat numai de partajarea funcțiilor, au creat o comisie impotentă pentru investigarea furtului miliardului, o alta, la fel de ineficientă, pentru stabilirea circumstanțelor expulzării cetățenilor turci din Moldova. Noii lideri au avut câteva ieșiri în afara țării, fiind neteziți pe creștet de tutorii lor din străinătate. Toate acțiunile noii guvernări de până acum au purtat, în mare parte, pecetea PR și a generării de subiecte pentru presă. Urechile guvernării nu au avut capacitatea de a auzi problemele oamenilor, iar vocabularul acesteia a fost unul străin cetățenilor", a spus Usatîi. 

Drept concluzie, politicianul susține că țara noastră nu a progresat, dar a scăpat de un regim și a creat altul nou. 

"Situația devine paradoxală. Am scăpat de un regim și creăm altul. Din toată această gloată cocoțată la guvernare câștigă doar cel mai experimentat în înșelătorii. Iar câștigurile nu le împarte cu cetățenii, ci cu gașca lui, care își face cu coatele mai mult loc la treuca puterii și crește un nou regim după modelul lui Plahotniuc", a conchis Renato Usatîi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter