Usatîi, despre ieșirea lui Dodon la adresa diasporei: O greșeală fatală
3 noiembrie, 10:10
3 474
3
Usatîi, despre ieșirea lui Dodon la adresa diasporei: O greșeală fatală
3 noiembrie, 10:10
3 474
3

Renato Usatîi, candidatul la funcția de președinte clasat pe poziția a 3-a în primul tur de scrutin, a criticat dur ieșirea lui Igor Dodon la adresa cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, pe care i-a numit „electorat paralel”.

Usatîi susține că Dodon a făcut o „greșeală fatală” atunci când a ieșit cu astfel de catalogări la adresa diasporei, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

„Fiecare om din diaspora trebuie la vamă întâlnit și pupat. Să-i mulțumim că nu umblă beat prin sat, dar merge peste hotare și trimite un ban acasă, să-și întrețină familia”, a declarat Usatîi.

După ce a văzut rezultatele în diaspora, acolo unde a obținut doar 3,6% din voturi, Dodon i-a numit pe cetățenii moldoveni plecați peste hotare „electorat paralel”.

„Noi cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a declarat Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter