main logo
1185

Usatîi, despre crearea blocului electoral din 2021: A fost o greșeală

Crearea blocului electoral „Renato Usatîi”, pentru alegerile parlamentare din 2021, a fost o greșeală. O spune liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia acest lucru a făcut ca concurenții electorali să poată convinge, inclusiv susținătorii Partidului Nostru, că forța politică nu va accede în Parlament.

Usatîi, despre crearea blocului electoral din 2021: A fost o greșealăFoto: tv8.md

Iar oamenii, temându-se că voturile vor fi „arse”, au dat preferință altor partide politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 30 ianuarie a emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8, transmite Știri.md.

„Unii alegători stăteau alegând, de exemplu, între PAS și Blocul Usatîi, și să zicem că o persoană folosea doar site-uri web, nici măcar nu mergea pe rețelele de socializare. Așadar, nu primea mesaje că „Renato Usatîi este rău”, „Partidul PAS, bravo”. Doar (în bannere publicitare de pe site-uri) au apărut mesaje că „da, Usatîi poate fi un băiat bun”, dar (Blocul „Renato Usatîi”) n-are nicio șansă să intre în Parlament. Și toate sondajele, din prima zi, au țipat că nu vom intra în Parlament”, a spus Usatîi.

În opinia sa, această tactică a funcționat, iar unii din susținătorii pe care a contat și care și-au susținut, cu adevărat, puterea politică, la alegerile parlamentare, au votat alte partide.

Usatîi a recunoscut că rezultatul a fost un șoc pentru el, deoarece mulți cetățeni au vorbi negativ despre dezvoltarea orașului sub stăpânirea comunistă și au criticat Partidul Șor. Dar ceea ce s-a întâmplat la alegerile parlamentare și apoi la alegerile anticipate pentru Primăria Capitalei este greu de explicat, spune politicianul.

„Regret acum (participarea ca bloc, nu ca partid) și cred că a fost o greșeală. Pentru că le-am dat și mai multă oportunitate concurenților noștri de a ciocăni oamenii în cap cu faptul că „nu vor trece”. Am fi putut câștiga nu doar 5%, ci și 10%”, a subliniat Renato Usatîi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării