1075
0
Usatîi: Banii furaţi de la cele trei bănci au fost folosiţi pentru concesionarea Aeroportului
1075
0

Partea a doua şi a treia a raportului Kroll-2 conţin informaţii despre faptul cum banii furaţi de la cele trei bănci moldoveneşti au fost folosiţi pentru concesionarea Aeroportului Chişinău.

Foto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Știri.md.

"O parte din bani a fost primită de aeroportul din Habarovsk. Sunt sigur că banii au fost luaţi atunci, pentru că era necesară licenţa operatorului. Acolo sunt oameni care au fost plătiţi din banii furaţi, dar lor nu li s-a spus despre provenienţa acestora", a spus el.

Potrivit lui Usatîi, în urma acţiunilor principalului figurant al investigaţiei Kroll, Ilan Şor, au avut de suferit şi alţi oameni nevinovaţi, inclusiv omul de afaceri Gabriel Stati, cu care Şor şi-a achitat datoriile din banii furaţi. 

Liderul PN a comunicat că intenţionează să angajeze o agenţie de detectivi din Marea Britanie Unit pentru a investiga furturile din Moldova, inclusiv frauda bancară, şi a găsit deja sponsori printre antreprenori apropiaţi, care au acceptat să plătească serviciile detectivilor.

Politicianul a spus că va anunţa numele agenţiei numai după semnarea unui contract cu el.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter