main logo
2083

Usatîi are o ipoteză privind starea de urgență: Interesul lui Dodon

Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, este convins că șeful statului, Igor Dodon, ar fi avut un interes personal atunci când a declarat stare de urgență pentru un termen de 60 de zile.

Usatîi are o ipoteză privind starea de urgență: Interesul lui Dodon

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei”  de la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„El își permite prea multe lucruri. Ne-a închis pe noi toți acasă. A declarat două luni stare de urgență pentru că are nevoie de garanții că va intra în șase luni până la expirarea mandatului de președinte pentru a nu mai putea fi dizolvat Parlamentul. 

Asta îl durea. Că el înțelege că mâine-poimâine, Șor mai face câteva mișcări și Partidul Democrat se va trezi fără alți câțiva deputați”, a spus Usatîi.

Știri.md amintește că pe 17 martie Parlamentul Republicii Moldova a votat starea de urgență în stat, pentru o perioadă de 60 de zile.

Starea de urgență e un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice, care se instituie temporar în unele localităţi sau pe întreg teritoriul țării.

Odată cu declararea stării de urgență, a fost adoptat un regim special de intrare și ieșire din țară, un regim de carantină pentru cei veniți din țările cu risc sporit de infectare și un regim special de lucru al agenților economici și instituțiilor publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării