main logo
642

Usatîi: Am profitat de haos, deși avocații mi-au spus să mai aștept

A revenit acasă în baza unei decizii nonconformiste care nu a fost agreată de avocații său. Renato Usatîi le-a povestit jurnaliștilor despre scenariul pe care l-a urmat în drumul spre casă, dar și ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ajuns după gratii.

Usatîi: Am profitat de haos, deși avocații mi-au spus să mai așteptFoto: agora.md

Totuși, spune politicianul, șansele că ar fi ajuns la pușcărie erau destul de mici în condițiile haosului care s-a creat odată cu plecarea liderului democrat Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Am fost nonconformist cu decizia de a reveni acasă. Eu mereu așa am fost. Riscul de a ajunge la pușcărie nu era mai mare de 10-20%. Voi știți că eu sunt una dintre cele mai informate persoane. 

Am primit informații clare nu doar despre plecarea lui Vlad Plahotniuc, dar și despre faptul că a plecat Serghei Iaralov, care controla judecătoriile și procuratura. 

Au plecat managerii care răspundeau de judecătorii. Am văzut ce haos s-a produs după dispariția conducătorilor lor. Am profitat de această situație, m-am pregătit”, a spus liderul Partidului Nostru.

 Mai mult, Usatîi dă asigurări că în cazul în care ar fi fost reținut pentru mai multă vreme, adevărul ar fi ieșit oricum la iveală:

„Avocații erau împotriva revenirii mele. Spuneau să mai aștept. La vama cu România au rămas anumite documente și aveam câțiva oameni care în caz că aș fi fost reținut ar fi spus jurnaliștilor cu ce m-am ocupat eu în Rusia. Astfel mi-ar fi fost demonstrată nevinovăția”.

Usatîi a menționat că a fost deranjat de faptul că prim-ministrul Maia Sandu i-a pus la îndoială nevinovăția, mai ales în condițiile în care Interpol-ul a recunoscut că el a fost dat în căutate în baza unui dosar politic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării