main logo
599

Urechean: Posibil se formează o majoritate parlamentară subterană

Alegerile parlamentare anticipate nu vor schimba radical accentele pe scena politică din R. Moldova, consideră fostul primar al Capitalei Serafim Urechean.

Urechean: Posibil se formează o majoritate parlamentară subterană

Din acest consider, spune Urechean, desfășurarea unui nou scrutin ar fi o prostie, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Greceanîi îndeamnă clasa politică la negocieri raționale „Alegerile anticipate sunt o prostie, ele sunt inadmisibile pentru R.Moldova, fiindcă accentele nu se vor schimba radical. Vor fi niște mișcări - 2,3 figuri pe tabla de șah, dar nu mai mult, în favoare unei sau altei formațiuni politice. La mine au apărut suspiciuni și ele nu sunt nefondate, că această tergiversare vorbește despre faptul că au loc negocieri individuale, tete-a-tete, cu unii deputați”, a declarat fostul lider al Alianței "Moldova Noastră" în cadrul unei emisiuni la TVC21. 

Serafim Urechean suspectează că tărăgănarea convocării unei noi ședințe parlamentare este legată de faptul că în culese au loc tratative în vederea formării unei majorități.

„Ori se negociază, ori se formează o majoritate subterană, așa cum s-a mai întâmplat pe la noi în Moldova. Sigur că este temerea că unii deputați din unele partide vor emigra în favoarea unei majorități. Nu pot să spun care va fi majoritatea, putem intui, dar nu aș crede că deputații vor accepta alegeri anticipate”, a explicat Urechean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării