main logo
937

Uniunea Europeană cheamă la calm în Republica Moldova

O declarație a purtătorului de cuvânt al Serviciului Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate îndeamnă Republica Moldova la calm, după deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău și în contextul evoluțiilor ulterioare.

Uniunea Europeană cheamă la calm în Republica MoldovaFoto: Știri.md

În declarație se spune că UE consideră că persoanele care au fost alese în mod democratic trebuie să găsească calea pe care să o urmeze Republica Moldova prin dialog, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De asemenea, Uniunea Europeană așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată cu Uniunea Europeană, „să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere”.

În context, Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova în ceea ce privește procesele de reformă robust pentru țară, „în special în ceea ce privește combaterea corupției, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului”.

În declarație se mai spune că parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova se axează pe acordarea de beneficii pe care să le simtă cetățenii. 

Astfel, Uniunea Europeană susține că este pregătită să sprijine în continuare reformele în conformitate cu Acordul de Asociere cu Republica Moldova.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării