661
3
Unirea: Pedepsirea hoților miliardului nu e în interesul guvernării
661
3

Identificarea şi pedepsirea celor care au furat miliardul nu ar fi în interesul actualei guvernări. Este declaraţia făcută de membrii Mişcării politice Unirea, care spun că banii ar continua să fie sustraşi din sistemul bancar.

Foto: știri.md

„Nu se vrea cercetarea celor care au furat miliardul, ei probabil  sunt în continuare în favoarea regimului, doar s-a schimbat ca denumire, dar nu ca esenţă pentru că atunci s-a furat miliardul şi nu a fost pedepsit nimeni. 

Dodon cu alaiul lui sunt încurajaţi să fure mai departe prin alte metode, dar prin alţi bani, adică fură în continuare populaţia. Acest stat este furat de acei care nu doresc unirea”, a menţionat Vitalia Pavlicenco, membru PNL, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

„Din singura bancă care a mai rămas a noastră, a oamenilor de rând, Banca Naţională a Moldovei este ca un altar în biserică, această bancă pentru un stat şi aici se vrea bage şi să scoată 6 miliarde de lei pe care să le spele în electorală. 

De ce trebuie să tolerăm noi pe guvernaţii care bagă mâna în buzunarul cetăţenilor, pentru că la Banca naţională nu sunt banii lui Dodon”, a spus Dorin Chirtoacă

Instituţia prezidenţială a calificat declaraţiile Mişcării politice Unirea drept speculaţii politice şi electorale. 

Amintim că, săptămâna trecută, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunţat o iniţiativă prin care  se propune scutirea cetăţenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. 

Ulterior, premierul Ion Chicu a explicat că o parte din creditul de 20 de miliarde de lei va fi achitat din profitul Băncii Naţionale a Moldovei şi că acest mecanism a fost agreat de experţii Fondului Monetar Internaţional. 

Potrivit calculelor, în acest an, cetăţenii vor fi scutiţi de plata a 215-225 de milioane de lei din această datorie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter