main logo
1279

Unde se află acum Evgheni Șevciuk și cu ce se ocupă

Fostul lider nerecunoscut de la Tiraspol Evgheni Șevciuk se află acum la Sankt Petersburg. Acolo se ocupă cu „micul business”, a spus el într-un interviu acordat pentru RISE Moldova.

Unde se află acum Evgheni Șevciuk și cu ce se ocupăFoto: vestipmr.info

„Mă ocup cu afacerile. Să spunem că asimilez ceea cu ce m-am ocupat în 1998-1999. Am tovarăși care se ocupă cu afacerile. Mă ocup cu micul business, se poate de spus așa”, a spus Șevciuk. 

Totuși, rugat să dea detalii, fostul lider separatist a menționat că aceasta este o informație personală și că are afaceri „în domeniul care îl interesează”, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

La Sankt Petersburg acesta deține un apartament. A spus că l-a cumpărat din banii obținuți din activitatea sa din Rusia, dar și cu sprijinul prietenilor și datorită economiilor pe care le avea. 

Amintim că, în decembrie 2018, Evgheni Șevciuk, vizat în șase cauze penale, a fost condamnat la 16 ani de închisoare de așa-zisa instanță nerecunoscută de la Tiraspol. 

Decizia a fost pronunțată în lipsa lui. Și asta pentru că acesta a reușit să fugă la Chișinău, iar, ulterior, în Rusia, fiind lipsit de imunitate. 

Șevciuk era învinuit de corupție, contrabandă, mituire, depășirea atribuțiilor de serviciu, furtul banilor statului în proporții deosebit de mari și reținerea ilegală a salariilor și a pensiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării