main logo
11203

Unde a plecat Vlad Plahotniuc? Răspunsul lui Pavel Filip

Fostul prim-ministru Pavel Filip a declarat că nu ştie unde se află liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc.

Unde a plecat Vlad Plahotniuc? Răspunsul lui Pavel Filip

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, unde a vorbit în calitate de preşedinte al fracţiunii PDM, care a revenit în Parlament în calitate de opoziţie, transmite Știri.md.

"Nu-mi puneţi întrebări despre cum şi în ce fel Vlad Plahotniuc a plecat din ţară. Ca şi înainte, când pleca pentru o vreme, nu ştiu unde şi cum a plecat şi nici unde se află. El a comunicat pe reţelele sociale ce consideră că este necesar", a spus Filip, răspunzând la întrebările jurnaliştilor.

De asemenea, el a refuzat să comenteze unele afirmaţii potrivit cărora trebuie ridicată imunitatea de deputat a lui Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere penală.

"Nu voi comenta speculaţiile politice", a declarat fostul prim-ministru.

El a mai spus că nu comentează decizia Curţii Constituţionale, care a anulat sâmbătă şase hotărâri ale sale ce au dus la dualitatea de putere şi la criza politică.

"Nu sunt jurist, nu sunt expert şi nu voi comenta astfel de decizii", a spus Filip, care acum a devenit preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM.

El şi-a exprimat regretul că "noile autorităţi încearcă să-i demită pe unii funcţionari, angajaţi ai instituţiilor statului".

"Chiar dacă aceşti oameni sunt buni specialişti, adevăraţi profesionişti şi au fost numiţi în funcţie în urma concursurilor, acum li se propune să demisioneze. Acest lucru nu este corect, îndemnăm noua guvernare să nu se răzbune, ci să dovedească faptul că este mai buni decât noi şi că va repeta greşelile pentru care am fost criticaţi", a spus Filip.

Potrivit lui, unii funcţionari şi activişti ai PDM sunt ameninţaţi cu dosare penale, sunt şantajaţi şi li se propune să treacă în alte partide. În acelaşi timp, el a refuzat să dea numele acestor oameni.

Pavel Filip a spus că PDM a stabilit deputaţii care vor ocupa funcţii în conducerea Parlamentului şi în comisiile permanente, pe baza reprezentării în Parlament. 

Săptămâna trecută, majoritatea parlamentară, formată de Partidul Socialiştilor şi blocul de dreapta ACUM, a declarat că aceste funcţii sunt rezervate pentru PDM. 

Astfel, fostul ministru al Culturii, Educaţiei şi Cercetării, Monica Babuc, va deveni vicepreşedinte al Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării