655
4
Un senator rus acuză Occidentul că încearcă înlăturarea lui Igor Dodon
655
4

Occidentul încearcă să schimbe raportul de forță în politica din Republica Moldova prin cercurile sale de influență, afirmă senatorul rus, Aleksei Pușkov.

Foto: infoprut.ro

Declarația a fost făcută de către oficialul rus, în cadrul unei conferințe de presă de la Moscova, transmite Știri.md cu referire la Infoprut.ro.

„În Moldova se întreprind eforturi pentru a desființa coaliția de guvernare și, inclusiv, pentru a slăbi pozițiile președintelui. Dodon nu este agreat de multe cercuri de influență din Occident. Se consideră că el este prea dedicat unor relații bune cu Federația Rusă. În cazul dat, prin destrămarea actualei guvernări, se urmărește schimbarea raportului de forță în politica din Moldova”, a declarat Pușkov potrivit agenției de propagandă moscovită Sputnik în R. Moldova

Totuși, oficialul rus consideră că această schimbare nu se va produce în timpul apropiat, deoarece societatea este divizată în doi vectori: pro-european și pro-rus. „Oricum această dezbinare a societății se va păstra într-un fel sau altul”, a subliniat senatorul rus.

În opinia lui Pușkov, forțele proeuropene de la Chișinău cu ajutorul partenerilor din străinătate încearcă demult să schimbe raportul de forțe în politica din R. Moldova, „însă nu vor reuși”.

„Uitați-vă, ce a avut Moldova de câștigat de la parcursul pro-european. Poate elitele din Moldova au avut ceva de câștigat, însă Moldova ca țara nu a câștigat nimic”, a menționat parlamentarul rus.

Amintim că în prezent, coaliția parlamentară PSRM-PDM numără doar 52 de mandate, după ce mai mulți parlamentari au părăsit Partidul Democrat. În cazul în care cel puțin un deputat mai pleacă, majoritatea parlamentară ar putea fi deținută de actuala opoziție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter