main logo
1513

Un primar din țară s-ar răzbuna pe alegători prin intermediul copiilor

Primarul comunei Cubolta din raionul Sângerei ar fi lăsat mai mulți copiii fără transport spre grădiniță, pentru că nu a fost votat de părinții și rudele acestora.

Un primar din țară s-ar răzbuna pe alegători prin intermediul copiilorFoto: nordnews.md

Cel puțin, asta susțin mai multe femei din satul Mărășești, din aceeași comună. Mamele spun că Alexandru Sîrbu, membru al Partidului Democrat, le-ar fi amenințat în mod direct, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md

„Ni s-a spus până la primul tur de alegeri, că nu ne roagă să-l votăm, dar dacă nu câștigă, nu ne va da microbuzul. Asta nu e rugăminte, dar e șantaj”, spune o bunică.

După primul tur al alegerilor, microbuzul nu mai transportă copiii la grădiniță. Și asta pentru că primarul ar fi obținut puține voturi în satul Mărășești.

”El nouă ne spune că căruța unui moș lucrează, ne-a transmis prin intermediul altor persoane să ne luăm copiii în gât și să-i aducem la grădiniță. El nu ne spune asta în față, dar ne transmite. Noi suntem de acord să achităm, înțelegem, dar el închide receptorul și nici nu vrea să vorbească cu noi”, mărturisește una din mame.

Olga Chilari este mamă a doi copii. Ea spune că se descurcă cu greu și că va bate la toate ușile, pentru a fi auzită de autorități.

„Eu l-am sunat luni, și l-am întrebat ce facem cu microbuzul. El mi-a spus că transportul este la reparație și a închis receptorul. Dacă nu va lua măsuri, mergem mai departe, mergem la Sângerei, la Chișinău, vom sta sub ușa Guvernului, ca să ne audă, să ne ajute, copiii noștri au nevoie, ei se trezesc la ora 06:30. El se chinuie și eu mai am un copil mic acasă”, spune Olga Chilari.

Mamele sunt gata să achite serviciile de transport, așa cum au făcut-o și până acum.

„Cred că nu cerem imposibilul, să ne dea un transport, să ajungă copiii la grădiniță și să aibă educația la grădiniță de care au nevoie acum”.

„Eu nu cer pentru mine transport. Eu cum am venit, așa mă duc. Pur și simplu, seara el este obosit, el nu mai poate să învețe, acum materialul este greu și asta e problema toată”, spun femeile.

Alexandru Sîrbu, care a câștigat un nou mandat de primar în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, spune că microbuzul nu aparține primăriei, ci Partidului Democrat.

„În primul rând, microbuzul care a fost până acum nu este proprietatea mea sau a primăriei, ci proprietatea Partidului Democrat și a fost acordată pe perioada mandatului, în mandatul precedent”, a spus la telefon Alexandru Sîrbu.

Totuși, primarul susține că va găsi o soluție și că, în prezent, unitatea de transport este în proces de reparație.

„Trebuie să discutăm, trebuie să vedem cum reparăm unitatea, trebuie să așteptăm câteva zile. Până la urmă, nu văd o problemă, dacă părinții, timp de o săptămână își duc copiii de unii singuri, așa cum spune regulamentul”, a adăugat primarul.

Alexandru Sîrbu a fost reales primar al comunei Cubolta, cu 57,97 % din voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării