main logo
17810

Un politician din R. Moldova îi cere lui Putin să continue războiul

Aleksandr Kalinin, un politician controversat din R. Moldova, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2020, liderul „Partidul Regiunilor”, o formațiune politică prorusă, a lansat mai multe falsuri într-un interviu pentru portalul rus de știri pravda.ru.

Un politician din R. Moldova îi cere lui Putin să continue războiulFoto: IPN

Aleksandr Kalinin a declarat că în Republica Moldova ar exista un laborator biologic, transmite Știri.md cu referire la adevărul.ro.

Mai mult, ucrainenii anticipând că militarii ruși vor prelua controlul asupra laboratoarelor biologice din Ucraina, ar fi transferat în Moldova mai multe probe biologice. 

Un alt fals promovat de Kalinin ține de faptul că secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, care a vizitat recent Chișinăul, ar fi stat în Moldova timp de trei zile. 

Kalinin a sugerat că Blinken ar fi stat 3 zile la Chișinău în contextul în care urma să fie transportate probe biologice din Ucraina în Moldova.  Alt fals se referă la faptul că NATO ar planifica să disloce trupe militare în Moldova. 

Acesta a continuat seria de falsuri, susținând că partizanii ucraineni trec noaptea frontiera R. Moldova și se stabilesc în păduri, fiind înarmați. 

„Iată spuneți-mi, care ar trebui să fie acțiunile de mai departe ale Rusiei și Moldovei, când acești partizani își vor desfășura acțiunile lor din pădurile Moldovei”, a spus Kalinin. 

Kalinin a afirmat că rușii din Moldova sunt discriminați și că acestora nu li se permite să vorbească în rusă. Spre final de interviu, Kalinin s-a adresat președintelui Vladimir Putin într-un limbaj propagandistic dedicat audienței din Rusia, manipulată de presa de stat. 

„Stimate Vladimir Putin, cetățenii R. Moldova sprijină decizia Dvs privind operațiunea specială de pe teritoriul Ucrainei. Puterea de la Chișinău reprezintă alegerea a 8% din populația R. Moldova. 

Circa 70% din cetățeni pledează pentru relații bune cu Rusia, ei sunt vorbitori de rusă. Din numele cetățenilor R. Moldova și a Partidului Regiunilor, ne adresăm către Dvs să duceți până la final operațiunea specială, să învingeți fascismul și să nu permiteți ca acesta să se extindă din nou”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării