main logo
670

Un oficial german îndeamnă la susținerea Moldovei spre aderarea la UE

Membrul Bundestagului din partea Partidului social democrat din Germania (SPD), membrul Comisiei pentru afaceri ale Uniunii Europene și președintele Forumului germano-moldovean, Johannes Schraps, a îndemnat la sprijinirea Republicii Moldova în drumul său către Uniunea Europeană.

Un oficial german îndeamnă la susținerea Moldovei spre aderarea la UEFoto: Wikipedia

După cum a relatat corespondentul special al Infotag, el a făcut declarația în acest sens la evenimentul "Moldova, în centrul atenției", desfășurat joi seară la Berlin, transmite Știri.md.

Schraps a salutat statutul de candidat la UE al Republicii Moldova, exprimându-și opinia că Germania poate "sprijini foarte intens Moldova pentru ca ea să adere cu adevărat la Uniunea Europeană în viitorul apropiat".

Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Aureliu Ciocoi, a menționat că obținerea statutului de candidat la UE pentru Moldova a fost "un avans politic pentru Moldova din partea UE, determinat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei".

"Acum este rândul Moldovei să arate rezultate în această direcţie", a subliniat Ciocoi.

Johannes Schraps a remarcat că, în calitate de membru al delegației oficiale a Germaniei, a fost în Moldova vara trecută, "a vizitat biroul ICNUR de la Chișinău și acolo au fost anunțate informații despre refugiații ucraineni care au trecut granița cu Republica Moldova".

"Dacă comparăm populația Moldovei și a Germaniei, atunci ar fi multe milioane de refugiați ucraineni pe care Germania i-ar lua într-o perioadă foarte scurtă de timp. Modul în care Moldova a făcut față și gestionează această situație merită cele mai mari laude. Germania are multe de învățat de la Republica Moldova", a rezumat Schraps.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării