main logo
1569

Un nou sondaj electoral: Ion Ceban se depărtează de Andrei Năstase

La o săptămână distanță de alegerile locale, socialistul Ion Ceban înregistrează rezultate mult mai bune în sondajele electorale față de principalul său contracandidat Andrei Năstase.

Un nou sondaj: Ion Ceban se depărtează de Andrei NăstaseColaj: Știri.md

Potrivit unui nou sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, candidatul PSRM ar acumula 46,6%, iar cel al blocului ACUM – 31,1%, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Staful electoral al Blocului ACUM trebuie să se clarifice de ce a crescut această discrepanță. Există posibilitatea să nu fie al doilea tur al alegerilor. Dar totul depinde de prezența la vot a electoratului de dreapta”, a declarat Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor.

În top cinci mai intră Octavian Țîcu, care l-a depășit pe liberalul Dorin Chirtoacă și Valeriu Munteanu.

Același sondaj mai arată că o bună parte dintre chișinăuieni – 18,2% sunt încă indeciși: nu se vor prezenta la urne, sau nu știu deocamdată pe cine să voteze.

Pentru Consiliul Municipal Chișinău, opțiunile cetățenilor sunt asemănătoare cu cele pentru funcția de primar. Cele mai multe mandate de consilieri municipali le-ar lua Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, urmat de Partidul Liberal.

Din totalul respondenților deciși, 44,8% au optat pentru PSRM, 26,8% pentru ACUM și 10,9% susțin Partidul Liberal.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de  1189 de respondenți din Chișinău și are o marjă de eroare de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării