215
0
Un nou partid format în sudul Moldovei ar apărea pe arena politică
215
0

În sudul Moldovei, a fost creat un grup de inițiativă pentru constituirea unui nou partid pe arena politică. Este vorba despre Partidul popular găgăuz-bulgar „Budjac”.

Foto: Știri.md

Reprezentanții grupului, care vin din Taraclia și UTA Găgăuzia, își propun să devină o formațiune care să reprezinte cetățenii de rând din toată țara, transmite Știri.md

Solicitat de IPN, liderul grupului de inițiativă, Igor Ianac, decanul Facultății de drept de la Universitatea de Stat din Comrat, a argumentat necesitatea unui nou partid spunând că astăzi guvernarea este reprezentată doar de „partide de elită”. 

„Noua formațiune urmează să reprezinte interesele cetățenilor și până la alegeri, și după ele”, a declarat Igor Ianac. El a mai spus că astăzi partidele consultă populația până la scrutine, atunci când au nevoie de putere, iar cele care acces în legislativ se ghidează strict de interesele corporative.

Igor Ianac a menționat că în grupul de inițiativă nu se regăsesc persoane care anterior au făcut parte din partide politice. În noua formațiune se vor regăsi în mare parte tineri, „care vor promova idei în susținerea intereselor naționale și a bunăstării cetățenilor”. După colectarea semnăturilor necesare, care va începe joi, 23 mai, va fi înaintat setul de acte pentru înregistrare. Liderul grupului de inițiativă spune că partidul se va implica în alegerile de toate nivelurile.

Potrivit datelor Ministerului Justiției, în prezent în Republica Moldova sunt înregistrate 45 de partide.

Citește și
article image
Specialişti: Apa potabilă din Găgăuzia nu corespunde...
0
29
article image
Peste 300 de copii din Găgăuzia vor primi gratuit...
0
66
article image
Noua structură şi componenţă a puterii executive din...
0
59
article image
Un havuz din Găgăuzia va fi pus în funcțiune după o pauză...
0
82