main logo
1778

Un nou capăt de acuzare pe numele lui Andronachi în dosarul Consulatul de la Odesa

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță atribuirea statului de învinuit pentru un fost deputat, în dosarul denumit generic „Consulatul Moldovei la Odesa.”

Dosarul Consulatul din Odesa: Un nou capăt de acuzare pentru AndronachiȘtiri.md

Este vorba despre fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, transmite Știri.md.

Mai exact, acesta este învinuit de procurorii PCCOCS de faptul că a exercitat rolul de conducător în tentativa de deposedare a Moldovei de bunul imobil amplasat în Odesa, Ucraina, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în care-și are sediul consulatul Moldovei. Infracțiunea cercetată s-ar fi desfășurat cu participarea altor persoane, inclusiv cu funcții publice – membri ai unui grup criminal organizat.

Actualmente, în dosarul investigat sunt șase învinuiți, care în acest stadiu al investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de 2 noiembrie.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării