main logo
5113

Un membru al Guvernului Sandu este noul consilier al lui Dodon

După ce și-a trimis șase consilieri în noul Guvern, Igor Dodon a rămas cu mai multe funcții vacante în aparatul președintelui.

Un membru al Guvernului Sandu este noul consilier al lui Dodon

La doar o zi însă de la învestirea noului Guvern, șeful statului anunță că și-a găsit consilier în domeniul politicii și reintegrării. Este vorba de Vasilii Șova, fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare din Guvernul Sandu, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Domnul Șova este cu adevărat un om de stat, un profesionist de înaltă clasă, recunoscut ca unul din cei mai buni diplomați și experți în rezolvarea conflictelor, cu o experiență vastă în administrarea publică. I-am urat bun venit în echipa prezidențială, urîndu-i succes în activitatea de mai departe, spre binele Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Odată cu semnarea Decretului de către șeful statului, Vasilii Șova revine, de fapt, în funcția pe care ocupat-o înainte de a se alătura Guvernului condus de Maia Sandu. Șova a fost consilier al președintelui Dodon din 2016, ocupând anterior funcția de ministru al Reintegrării al R. Moldova și fiind și fost deputat în Parlamentul R. Moldova în trei legislaturi (1990-1994, 2009-2010, 2010-2014).

La data de 12 decembrie 2002, prin Decretul Președintelui R. Moldova, Vladimir Voron, Vasilii Șova este numit în funcția de ministru al reintegrării al R. Moldova. La 19 aprilie 2005 este confirmat în funcția de ministru al reintegrării în al doilea guvern format de către Vasile Tarlev. Și-a păstrat funcția de ministru și în noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008. La alegerile din 29 iulie 2009 a fost ales deputat în Parlamentul R. Moldova, fiind apoi reales la alegerile anticipate din 28 noiembrie 2010. Pe 12 aprilie 2013 a fost ales în funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, în locul lui Vadim Mișin. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din R. Moldova a candidat din nou la funcția de deputat, de pe locul 39 în lista PCRM, dar nu a reușit să acceadă în parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării