1047
0
Un grup de procurori de la PA i-au adresat o scrisoare lui Harunjen
1047
0

Un grup de procurori de la Procuratura Anticorupție au expediat o scrisoare către procurorul general Eduard Harunjen și către Angela Motuzoc, președinta Consiliului Superior al Procurorilor.

Foto: tv8.md

Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care șeful Procuraturii Generale a gestionat situația creată la Procuratura Anticorupție, legată de demisia lui Viorel Morari, transmite Știri.md cu referire la Ziarul de Gardă

„Noi, procurorii în Procuratura Anticorupție, considerăm că Procuratura Generală a administrat defectuos situația creată în instituția noastră. Convingerea ne este alimentată și de informațiile apărute în presă privind contestarea de către Viorel Morari a ordinului de eliberare din funcție, precum și solicitarea de verificare a legalității efectuării măsurilor speciale de investigație în privința sa…”, se menționează în scrisoarea procurorilor.

„Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv. Cel puțin așa reiese din faptul că PG a inițiat foarte operativ semnarea unei declarații privind independența Procuraturii în contextul evenimentelor social politice din țară, dar nu a putut gestiona sau informa corespunzător publicul referitor la circumstanțele demiterii procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, fiind o enigmă totală implicarea sau neimplicarea acestuia în careva acțiuni ilegale. În lipsa unor informații elementare pe acest caz, ne rezervăm dreptul să luăm în calcul neglijența sau – mai rău – rea intenția PG în administrarea crizei din PA creată de acele scrisori anonime…”, mai spun procurorii în scrisoarea către Eduard Harunjen.

La finele săptămânii trecute, și ex-șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari i-a expediat procurorului general Eduard Harunjen două scrisori. În una dintre ele Morari spune că nu este de acord cu modul în care a fost transferat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție și numit în funcție de procuror de execuție la Procuratura Generală, iar într-o altă scrisoare, Morari sesizează că a fost urmărit.

Informația despre faptul că Viorel Morari a demisionat din funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a apărut în public pe 2 mai. Acesta nu a explicat nici până în prezent motivul demisiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter