main logo
561

Un grup de prietenie cu SUA va fi creat în Parlamentul de la Chișinău

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a avut o întrevedere cu Ofițerul politic al Ambasadei SUA, Ehsan Aleaziz. Discuția s-a axat pe prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a.

Un grup de prietenie cu SUA va fi creat în Parlamentul de la Chișinău

În cadrul întrevederii, Ofițerul politic al Ambasadei SUA a felicitat-o pe Doina Gherman cu ocazia alegerii sale în calitate de președintă a Comisiei politică externă și integrare europeană, transmite Știri.md.

Oficialul s-a arătat plăcut surprins de numărul record de femei care au acces în Parlamentul de Legislatura a XI-a, fapt datorat de politicile de egalitate de gen, promovate anterior.

În acest context, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a menționat că, în scurt timp, deputații urmează să ratifice convenția de la Istanbul, care prevede prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, dar și asigurarea egalității de gen.  

La rândul ei, Doina Gherman a vorbit despre prioritățile majorității parlamentare. 

rintre ele se numără reformarea domeniul justiției, combaterea corupției și asigurarea respectării drepturilor omului.

”Sperăm ca, în acest mandat de patru ani, să reușim să aducem Republica Moldova mai aproape de valorile europene. Pentru asta, trebuie să apropiem țara noastră de prosperitate, democrație și progres”, a menționat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

În aceste condiții, Ofițerul politic al Ambasadei SUA, Ehsan Aleaziz, a declarat că Statele Unitele ale Americii sunt dispuse să ofere suport țării noastre, pentru atingerea scopurilor propuse.

La final, cei doi oficiali au vorbit despre constituirea Grupului de prietenie cu Statele Unite ale Americii din cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a.

O decizie în acest sens va fi aprobată la una dintre următoarele ședințe plenare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării