main logo
394

Un grup de intelectuali îndeamnă unioniștii să participe la alegeri pe o listă comună

Grupul de inițiativă pentru alcătuirea Listei populare „ProReunire – ProEuropa” lansează un apel către personalitățile unioniste, cu îndemnul să candideze la alegerile Parlamentare din 24 februarie pe o listă comună.

Unioniștii, îndemnați să participe la alegeri pe o listă comună

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, prim-prorectorul Academiei de Administrare Publică, Andrei Groza, a afirmat că propunerea de a forma o singură listă populară a fost prezentată conducerii a zece partide unioniste și cincisprezece organizații ale societății civile care pledează pentru unire. 

Până acum, Partidul „Noua Opțiune Istorică” a acceptat metoda de formare a listei electorale prin vot secret, transmite Știri.md.

„Doritorii vor fi înscriși inițial în ordine alfabetică, iar mai apoi, în cadrul unei Adunări Republicane a celor care pledează pentru reunire, vor stabili prin vot secret ordinea în lista electorală”, a comunicat Andrei Groza, doctor în istorie.

Președintele Societății civile „Dacia”, sectorul Ciocana, Vasile Nastas, a spus că în 28 de ani de independență toate partidele care au fost votate au demonstrat că au venit în Parlament doar pentru realizarea intereselor lor economice. 

„Lista populară pe care o propunem este o alternativă partidelor care au dezamăgit. Este o listă deschisă tuturor oamenilor integri care se gândesc la viitorul țării”, a spus Vasile Nastas.

Doctorul-inginer Vasile Onceanu, a afirmat că s-a alăturat acestei inițiative pentru a realiza cât mai rapid reunificarea țării. „Cu cât mai mult se amână momentul reunificării țării, cu atât mai grele vor fi consecințele acestei amânări”, a spus Vasile Onceanu. În opinia sa, altă soluție decât reunificarea nu există. 

De aceea, a îndemnat cetățenii să se implice și să susțină această idee.

Publicistul și scriitorul Vlad Pohilă a remarcat că prin reunire va fi salvată cultura română. „Astăzi limba română, cultura, artele sunt în primejdie în Republica Moldova. 

Guvernarea din Moldova, în loc să protejeze cultura națională limba română, este preocupată mai mult să organizeze festivaluri care le promovează afacerile lor din agricultură”, a spus publicistul.

Conform grupului de inițiativă, până în prezent mai multe personalități din Republica Moldova au aderat la Lista populară. Printre aceștia sunt: generalul Ion Costaș, istoricul Anatol Petrencu, avocatul Alexandru Chisnenco, istoricul Ilie Șendrea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării