main logo
782

Un grup de deputați PD a cerut la CCM suspendarea lui Dodon

Un grup de deputați ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituțională.

PDM a cerut la Curtea Constituțională suspendarea lui DodonUn grup de deputați PD au cerut la CCM suspendarea lui Dodon

Aceștia solicită constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova în vederea exercitării atribuțiilor constituționale de numire a candidaților la funcția de miniștri propuși de prim-ministru, dat fiind refuzul repetat al șefului statului de a numi noii miniștri, transmite Știri.md.

Contactat de IPN, deputatul Sergiu Sârbu a declarat că a fost solicitată examinarea de urgență a sesizării. Parlamentarul estimează că, deja săptămâna viitoare, am putea avea un președinte interimar care va semna decretele de numire în funcție a celor doi miniștri propuși – Silvia Radu, la Sănătate și Nicolae Ciubuc, la Agricultură.

Anterior, Curtea Constituțională a mai pronunțat hotărâri care justifică instituirea interimatului pentru semnarea decretelor de numire în funcție a unor membri ai Guvernului. 

De asemenea, președintele Parlamentului a mai exercitat interimatul funcției de președinte al țării pentru a emite decretul privind promulgarea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Audiovizualului, acțiune pe care șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să o facă, deși era obligat după ce Parlamentul a reconfirmat votul asupra proiectului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării