main logo
4599

Un general american explică de ce Rusia ține militari în Transnistria

Conform generalului american Ben Hodges, care a comandat forţele terestre americane din Europa, acţiunile Rusia sunt considerate drept cea mai mare ameninţare la securitatea României.

Un general american explică de ce Rusia ține militari în Transnistria

Referitor la acţiunile viitoare ale Kremlinului, generalul american a spus că Rusia are dorinţa să controleze Nordul Mării Negre şi anticipează că „Odesa este în meniu la un moment dat, ceea ce înseamnă că şi Moldova este în calea ei”, transmite Știri.md cu referire la monitorulapararii.ro.

„Este un motiv pentru care Rusia are mii de soldaţi în Transnistria. Este o divizie în Transnistria condusă de ofiţeri ruşi şi echipată de Kremlin. Potenţialul este acolo,” a mai spus Hodges.

România ar trebui să-şi creeze sisteme A2D2 Anti Access/Area Denial pentru interdicţia forţelor ruseşti şi protecţia coastelor şi a platformelor petroliere, a fost unul din sfaturile oficialului american.

Pentru acest obiectiv, pe lângă aviaţie şi rachete anti-navă, un mijloc la îndemână ar fi dronele maritime, care ar bloca inclusiv cele şapte submarine ruseşti din Marea Mediterană, a mai spus Hodges.

La finalul interviului, generalul Hodges a dat şi câteva sfaturi celor care realizează Strategia Naţională de Apărare: să facă România atractivă pentru investiţii şi să păstreze tinerii talentaţi în ţară.

„Sute de mii de români părăsesc România şi merg în alte ţări. Păstrarea tinerilor talentaţi în România este o parte a apărării naţionale.”

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges a realizat, de curând, în cadrul Institutul de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) o strategie pentru flancul estic al NATO, intitulată: ONE FLANK, ONE THREAT, ONE PRESENCE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării