main logo
2413

Un fost ministru al Integrării Europene din România, consultant la MIDR

Fostul ministru al Integrării Europene din România, Anca Boagiu, activează în prezent la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru a ajuta autoritățile de la Chișinău să se pregătească pentru negocierile de aderare la UE.

Un fost ministru al Integrării Europene din România, consultant la MIDRColaj: Știri.md

Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că MIDR intenționează să atragă și alți consultanți din România, deoarece în R. Moldova există un deficit de cadre calificate, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

„Noi mobilizăm toate resursele și pregătim echipa să fie gata de negocieri. Dar trebuie să spunem că și România, și Uniunea Europeană sunt alături de noi. În decembrie a început să lucreze un consultant finanțat de Delegația UE în R. Moldova. Un consultant din România, Anca Boagiu, care a stat în spatele procesului de negociere a României cu Uniunea Europeană. Anca Boagiu lucrează la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ca să ne ajute să ne mișcăm pe aceste trei capitole. Împreună cu Anca facem planul de pregătire și căutăm inclusiv alte persoane din România, care să vină să ne ajute”, a spus Andrei Spînu.

Anca Boagiu este un politician din România, în vârstă de 55 de ani, care a deținut funcțiile de ministru al Transporturilor și cel al Integrării Europene.

De menționat că, în procesul de negocieri de aderare la UE, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este responsabil de trei capitole: transporturi, rețele transeuropene și dezvoltare regională.

Știri.md amintește că, pe 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova.

La scurt timp, Maia Sandu a felicitat populația țării menționând că decizia CoE de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este o victorie a tuturor cetățenilor.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare în care a spus că viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană.

Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că decizia Consiliului European reprezintă un moment istoric pentru R. Moldova.

În final, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a evidențiat determinarea R. Moldova de a ajunge la standardele europene, precum și efortul depus constant de țară pentru a îndeplini scopurile propuse.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării