811
0
Un fost magistrat la CEDO cere demisia noilor judecători ai CC
811
0

Fost judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului, activistul Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, consideră că membrii Curţii Constituţionale (CC) trebuie să-şi dea demisia.

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris într-un mesaj pe reţelele de socializare că "ceea ce se face şi se întâmplă în jurul CC este totalmente inadmisibil", transmite Știri.md.

El a menţionat că activitatea CC trebuie să se desfăşoare potrivit principiului de independenţă.

"Judecătorii se supun numai şi numai Constituţiei. Asigurarea acestei independenţe este datoria celor care şi-au asumat guvernarea. Este, pur şi simplu, penibil când cei, care au venit la putere sub lozinca apărării legalităţii, în cel mai flagrant mod calcă în picioare independenţa atât a CC ca instituţie, cât ţi a judecătorilor individuali", consideră Pavlovschi.

Potrivit lui, în orice ţară cu adevărat democratică, "demnitarii de stat, care ar fi comis o astfel de fapta "eroică" demult şi-ar fi dat demisia".

"La fel şi judecătorii, care divulgă secretul votării şi al deliberărilor! Secretul deliberărilor este o axioma a activităţii judecătoreşti şi divulgarea lui este o fapta descalificantă, care face imposibilă activitatea judecătorului care a comis-o. 

Este inadmisibilă exercitarea presiunilor asupra judecătorilor, dar şi mai inadmisibilă este cedarea judecătorilor în faţa acestor presiuni!", a spus Pavlovschi.

El i-a îndemnat pe toţi să respecte Constituţia.

"Fac îndemn către cei care idee nu au ce este activitatea judecătorească, să înceteze imediat orice presiune asupra Curţii Constituţionale şi a judecătorilor acesteia".


Citește și
article image
Pavlovschi explică demisia din PPDA și anunță planurile de...
0
417
article image
Tănase, despre sesizarea depusă de Robu la Curtea...
3
1490
article image
Deputat, despre Manole și Ţurcan la CC: PSRM a încălcat o...
2
1032
article image
Vicepreședintele Platformei DA și-a criticat colegii...
1
847