main logo
1299

Un fost deputat cere tragerea la răspundere a primarului Ilan Șor

Fostul deputat al Parlamentului, jurnalistul Alexandr Petcov, cere tragerea la răspundere a primarului oraşului Orhei Ilan Şor, care a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherii financiare.

Un fost deputat cere tragerea la răspundere a primarului Ilan Șor

Potrivit agenţiei Infotag, Petcov a publicat pe pagina sa de Facebook o copie a cererii sale adresată procurorului interimar al Chişinăului, Ştefan Şaptefraţi, în care afirmă că Ilan Şor, organizând vineri proteste în masă la sediile mai multor paertide, "a ameninţat public un mare număr de oameni cu răfuială fizică, utilizând insulte şi cuvinte care umilesc demnitatea umană".

În opinia lui Petcov, Şor a încălcat drepturile cetăţenilor, precum şi "a împiedicat intenţionat activitatea mass-media şi i-a intimidat pe unii reprezentanţi ai presei".

El susţine că acţiunile lui Şor pot fi considerate drept "menite să încurajeze ura în tentativa de a provoca o confruntare civilă".

Fostul deputat cere, de asemenea, procurorilor să tragă la răspundere conducerea poliţiei şi funcţionarii din primăria municipiului Chişinău care nu şi-au îndeplinit responsabil îndatoririle şi i-au permis lui Şor să îndemne în public la răfuială.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării