30 iulie, 16:06
333
0
Un ex-ministru spune cum Moldova poate intra în familia statelor europene
30 iulie, 16:06
333
0

Crearea Consiliului Integrării Europene prin reunirea cu România este singura cale prin care Moldova poate intra în familia statelor europene civilizate, consideră fostul ministru al Apărării, Ion Costaş.

Foto: moldpres.md

Potrivit agenţiei Infotag, un alt membru al Consiliului, Gheorghe Răileanu, participant la conflictul armat de pe Nistru, a declarat joi, la o conferinţă de presă la Chişinău, că "al doilea stat român (RM) a fost creat de demnitari corupţi, la sugestia forţelor externe", transmite Știri.md.

"Moldova este, de asemenea, rezultatul efectului pe termen lung al Pactului Molotov-Ribbentrop. Statul se află într-o continuă agonie de aproape trei decenii. Cetăţenii părăsesc ţara, neputând face faţă provocărilor permanente la bunăstarea şi siguranţa lor. Începând cu anii '90, Moldova a devenit teritoriul unui război hibrid, dezlănţuit de Rusia şi care este susţinut în republică de "a cincea coloană", de mankurţii care se consideră parte a "Lumii Ruse" mitice", a spus el, amintind de o altă tragedie a Moldovei - "împărţirea ei teritorială".

Răileanu a spus ca peste 50% dintre cetăţenii Moldovei deţin cetăţenia altor ţări europene, ceea ce, în opinia sa, arată "aspiraţia moldovenilor spre Europa".

"Scopul creării Consiliului Integrării Europene este revenirea în albia primului stat român şi intrarea împreună cu acesta în comunităţile ţărilor unde guvernează legea şi normele democratice", a spus fostul militar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter