main logo
565

Un eurodeputat îndeamnă politicienii moldoveni să se abțină de la dezinformare

Deputatul european al Partidului Popular European, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureşan, a îndemnat "toate forţele politice din Moldova să se abţină de la metodele dezonorante" ale dezinformării.

Un eurodeputat îndeamnă politicienii să se abțină de la dezinformare

Potrivit Infotag, el a menţionat pe reţelele sociale că apelul este lansat "în urma publicării unor ştiri false despre presupusa solicitare a fostului prim-ministru al RM, Maia Sandu, către Uniunea Europeană de a opri orice export de produse agricole din Moldova către UE", transmite Știri.md.

"Condamn ferm fabricarea şi promovarea persistentă a ştirilor false în Moldova cu scopul unic de a discredita un fost prim-ministru şi Uniunea Europeană. 

Este inacceptabil ca astfel de eforturi să fie depuse pentru atacuri politice motivate sub forma ştirilor false, în loc să concentreze toate acţiunile pentru gestionarea actualei crize economice şi de sănătate. 

Fac apel la toate forţele politice din Moldova să se abţină de la astfel de metode dezonorante, rog mass-media să contribuie la informarea corectă a cetăţenilor şi fac apel la societatea civilă să demaşte minciunile şi campaniile de dezinformare care au drept scop informarea greşită a cetăţenilor Republicii Moldova şi subminarea eforturilor Uniunii Europene în sprijinul Moldovei", a remarcat europarlamentarul.

El a dat asigurări că, "în ciuda situaţiei complicate pe care toată Europa o parcurge astăzi, Uniunea rămâne un prieten al cetăţenilor Republicii Moldova şi un partener al întreprinzătorilor şi al economiei acesteia" şi "va lucra din greu pentru a oferi în continuare tot ajutorul posibil şi pentru a sprijini Moldova în timpul epidemiei de COVID19 şi dincolo de aceasta".

Fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, a spus pe reţelele sociale că "scrisoarea falsă a dus la un scandal diplomatic cu UE".

"Acum, în loc ca diplomaţia noastră să se concentreze pe obţinerea unui sprijin maxim de la UE pentru combaterea epidemiei şi pentru a rezolva urgenţele concetăţenilor noştri, doi oficiali de rang înalt din UE, inclusiv Comisarul Varhelyi, trebuie să înceapă discuţiile cu Guvernul Dodon 2 de la nişte proteste împotriva propagandei şi falsurilor antieuropene răspândite de socialiştii din Moldova. 

Ambii oficiali au semnalat clar că astfel de atacuri antieuropene sunt inacceptabile şi că subminează relaţiile cu UE. Cu alte cuvinte, miniştrii îi poţi schimba.

Dar dacă nu se schimbă decidenţii politici, mă tem că politica noastră va continua să rămână dezechilibrată şi izolată, în pofida eforturilor MAEIE", a spus Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării