main logo
3306

Un deputat rus amenință R. Moldova: Putem extinde operațiunea militară

Rusia ar putea extinde „operațiunea militară specială” în Moldova, spune deputatul rus Serghei Mironov. Declarațiile au fost făcute invocând „protejarea populației ruse”.

Un deputat rus amenință R. Moldova: Putem extinde operațiunea militară

Mironov, lider al partidului „Справедливая Россия” (tr. red: Rusia Justă), susține că etnicii ar fi discriminați în Moldova, iar depozitele de muniții din stânga Nistrului trebuie protejate. Acesta se arată indignat și de faptul că noul premier, Dorin Recean, optează pentru „demilitarizare”, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Noul premier a făcut deja declarații despre necesitatea demilitarizării Moldovei, adică retragerea armatei ruse. Acesta este un vis vechi al naționaliștilor români și moldoveni și al patronilor lor occidentali”, susține Mironov,, considerând că ucrainenii ar putea intervenit în stânga Nistrului, pentru a prelua armamentul de la Cobasna.

În opinia sa, pentru Kiev ar fi vitale munițiile pe care le păstrează transnistrenii. „Orice astfel de tentative ar trebui și vor fi sever înăbușite de către Forțele Armate Ruse – depozitele de muniții nu vor cădea în mâinile neonaziştilor sub nicio formă. Dacă va apărea o astfel de nevoie, acestea vor fi distruse”, susține parlamentarul rus.

„În ceea ce privește încercările Occidentului de a trage Moldova într-un conflict cu Federația Rusă, conducerea republicii trebuie să înțeleagă: aceasta amenință cu extinderea zonei operațiunii militare speciale pe care forțele armate o desfășoară astăzi. Pentru NATO, aceasta va fi o amenințare a unei ciocniri directe, pe care, așa cum asigură Alianța, încearcă să o evite. Avem ceva de răcit la Chișinău și la Bruxelles”, punctează el.

Când cerea votul de încrederea a Parlamentului, Dorin Recean afirma că problema transnistreană trebuie soluționată pașnic, dar integritatea teritorială a Moldovei trebuie respectată. Așadar, în opinia sa, este nevoie de demilitarizare, iar trupele ruse trebuie să se retragă din zonă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării